dimecres, 21 de maig del 2014

El multireferèndum del 25 de maig

La decisió de la Junta Electoral de limitar la celebració del multireferèndum el dissabte 24 i el diumenge 25 entronca amb la tradició sacralitzadora de les eleccions "oficials". Unes eleccions, les del 25M, on hi haurà a les taules paperetes mutilades que amaguen allò que realment votarà la gent. Unes eleccions, les del 25M, on entre les llistes i els grups parlamentaris hi haurà balls imprevisibles, i entre els grups parlamentaris i els alts càrrecs del Parlament i de la Comissió hi haurà tota mena de componendes.

Tornant al multireferèndum organitzat per diferents plataformes ciutadanes (Som Lo Que Sembrem, Plataforma per l'Auditoria Ciutadana del Deute, Xarxa per la Sobirania Energètica, Comissions Promotores d'ILPs Rebutjades), tindrem quatre qüestions:
-1. Quin tipus d'agricultura voleu que hi hagi a Catalunya? a) Amb transgènics; b) Sense transgèntics.
-2. Voleu que el Govern de la Generalitat deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims? a) Sí; b) No.
- 3. Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic? a) Sí; b) No.
- 4. Voleu que el grup promotor d'una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant? a) Sí; b) No

A Esplugues de Llobregat hi haurà un punt de votació en el barri del Centre.