dissabte, 10 de juny del 2023

Dotze coalicions electorals per al 23J

El 23 de juliol se celebraran a Espanya eleccions generals. Un dels primers passos és la presentació de coalicions electorals. Aquestes són les que s'han constituït de manera vàlida davant de la Junta Electoral Central:
- Ahora Canarias - Partido Comunista del Pueblo Canario (Ahora Canarias-PCPC). Coalició formada per Ahora Canarias i el Partido Comunista del Pueblo Canario. El seu àmbit són les Canàries.
- Candidatura d'Unitat Popular-Per la Ruptura (CUP-PR). Coalició formada per Candidatura d'Unitat Popular i Capgirem. El seu àmbit és Catalunya i les Illes Balears.
- Resistencia Popular (RP). Coalició formada pel Partido del Trabajo Unificado, Democracia Efectiva i Unión Republicana. El seu àmbit és estatal.
- Izquierdas por la Independencia. Coalició formada per l'Esquerra Republicana de Catalunya i Euskal Herria Bildu. El seu àmbit és el Senat pel que fa al País Basc, Navarra i Catalunya.
- Estat Valencià del Benestar (EVB). Coalició formada per Via Mediterrània i República Valenciana-Partit Valencianiste Europeu. El seu àmbit és la Comunitat Valenciana.
- Decidix-Los Verdes Ecopacifistas (Decidix-Centro Moderado). Coalició formada per Decidix i Los Verdes Ecopacifistas. El seu àmbit és la Comunitat Valenciana.
- Partit Demòcrata Europeu Català-Espai CIU (PDeCAT-E-CiU). Coalició formada pel Partit Demòcrata Europeu Català i l'Espai CiU. El seu àmbit és Catalunya.
- Junts. Coalició formada per Junts per Catalunya, el Moviment d'Esquerres de Catalunya i Demòcrates de Catalunya. El seu àmbit és Catalunya.
- Existe. Coalició formada per Teruel Existe, Aragón Existe i España Vaciada. El seu àmbit és Aragó.
- Bloque Extremeño (BQEX). Coalició formada per Extremeños Prex Crex, Juntos por Extremadura, Cáceres Viva i Partido Extremeñista-Extremeñistas-Partido de los extremeños. El seu àmbit és Extremadura.
- Recortes Cero. Coalició formada per la Unificación Comunista de España, Demos+ i Viva!. El seu àmbit és estatal.
- Sumar. Coalició formada per Movimiento Sumar, Podemos, Izquierda Unida, Más País, Verdes Equo, Más Madrid, En Comú Podem, Catalunya en Comú, Coalició Compromís, Més-Compromís, Iniciativa del Poble Valencià, Verds Equo del País Valencià, Chunta Aragonesista, Partido Drago Canarias, Més per Mallorca, Més per Menorca, Batzarre-Asamblea de Izquierdas, Iniciativa del Pueblo Andaluz, Alianza Verde i Izquierda Asturiana. El seu àmbit és estal.