dissabte, 29 de setembre del 2007

La burgesia barcelonina: entre Alícia Esteve i els antidisturbis

Els antidisturbis carreguen contra una manifestació antirepressiva. Qui dóna les ordres? Els comandaments intermedis, emprenyats per la "mala imatge" que reben els Mossos d'Esquadra de part de l'esquerra independentista? El conseller Saura, emprenyat perquè aquesta mateixa esquerra independentista, crida "Partit Verd, Partit Repressor"? El president Montilla, emprenyat per veure com cremen quan ell diu que no hi ha res per cremar (els incendis de retrats del rei li han tret més paraules que l'incendi a l'Hospital Vall d'Hebron l'altre dia)? Potser, potser. Però a hores d'ara, i tal com és el govern de la Generalitat, sospitem que els Mossos ja no fan cas de Saura o de Montilla i que depenen directament de la Sots-delegació del Govern (sí, sí, aquella que atorga permisos de treball a "recomanats" per la Bratva).

La Bratva té ressons orientals i bàrbars. Però si hi ha cap país del món on la seva burgesia es reconegui específicament per la murrieria, és aquest, el nostre. Resulta que la presidenta de la Xarxa de Supervivents de l'11-S no és Tania Head, sinó Alícia Esteve i Head. I no és pas supervivent ni xicota de víctima.

Ens diuen ara que Alícia Esteve no ha cercat mai d'enriquir-se en la seva posició. Sí, segurament s'hauria enriquit més en qualsevol branca (legal o il·legal) dels negocis familiars. Però Tania Head vivia en la seva realitat, i la seva realitat era ser víctima de l'11-S.

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya també viu en la seva realitat. I en la seva realitat i en la seva democràcia, únicament hom s'hi pot manifestar per dir "Amén". Amén.