diumenge, 7 d’octubre del 2007

TV3 i el Pla Caufec

Ahir dissabte (5 d'octubre), TV3 informava sobre el Pla Caufec. Es mostraven imatges del dessolat indret en l'actualitat, infografies espatarrants del futur, i responsables del Pla Caufec i de l'Ajuntament d'Esplugues feien lloances al Pla i retrets als qui s'oposen. Els qui s'oposen no apareixien enlloc del reportatge. Potser no hi havien volgut parlar amb Tv3. Potser.

El més greu era reflexionar sobre els motius de la "noticiabilitat" del Pla Caufec. El Pla Caufec es troba a hores d'ara més o menys empantanegat, més per motius financers que per motius legals (hi ha recursos pendents). La voluntat de tirar-lo endavant sembla ferma pel que fa a Sacresa, i és de cega confiança en el cas del govern monopartit de l'Ajuntament.

La noticiabilitat no queia en els "protagonistes" del reportatge de Tv3. La noticiabilitat requeia en els qui no hi havien sortit. Ja que havia convocada la mateixa tarda del 5 d'octubre una manifestació contra el Pla Caufec.

No és de gaire bon estil periodístic manipular la "noticiabilitat" de fets. És increïble, però certament els responsables de Tv3 s'hauran sentit orgullosos de combatre les "desinformacions" dels "anti-caufequistes" els quals, d'acord amb el monopartit espluguí, no són més que una "minoria feixista". No tenen prou amb tirar endavant el Pla Caufec: volen que tothom hi digui amén. Amén.

---
La manifestació de la tarda mostrava ben a les clares que els "anti-caufequistes" no són una minoria de "vuit o nou". També mostrava que la displicència del reportatge tevetresenc ens transformava en una operació policial de gran embàlum contra "possibles disturbis".

També hi coincidia l'arribada del Correllengua a Esplugues. Marcel Caselles, per si algú ho dubtava, recordava que la "lluita per la llengua" no té sentit si ens destrueixen la terra. I acabava per insistir en la unitat i simultaneïtat de les lluites per la llengua, per la terra i pel treball.