dimecres, 28 de juliol del 2010

El Parlament tres vegades traïdor prova de rentar-se la cara amb la sang dels bous

Només en aquesta legislatura el Parlament de Catalunya ha refusat per tres vegades unes iniciatives legislatives populars per tal de convocar un referèndum sobre la independència de la nació catalana. No pas per proclamar-la, sinó per tal que la població del Principat s'hi pogués pronunciar.

Per tres vegades, aquestes ILP han estat rebutjades.

I no ho han estat per un procediment normal. No. Ha estat fet amb traïdoria, tot impedint que les ILP ni tan sols poguessin iniciar el procés de recollida de signatures.

En canvi, aquest mateix Parlament (aquesta mateixa legislatura), tres vegades traïdora, ha tramitat una ILP (que sí va deixar entrar en la fase de recollida de signatures) per prohibir les curses de bous.

Els diputats del Parlament de Catalunya frissaven amb el protagonisme mediàtic internacional que han tingut pel fet que avui el Ple debatia la llei resultant. Podrien haver tingut una expectació mundial molt més ample si haguessin gosat aprovar un procés d'autodeterminació. Però, és clar, a més d'antidemocràtics, són covards.

La xarxes mafioses que neixen al Parc de la Ciutadella per endinsar-se en l'eixam d'organismes autònoms, fundacions, tercers sectors, i mòmiums diversos, són massa covardes per jugar-se la cadireta.

Així doncs, es limiten a prohibir les curses de bous. Un espectacle reduït a l'única plaça de la Monumental de Barcelona és una víctima molt més senzilla que no pas altres. A més, de seguida, s'han disculpat per prohibir-les, tot demanant perdó per si algú ha entès que prohibien les curses de bous per no ser prou catalanes.

Tant se val. L'espanyolisme ha interpretat les prohibicions de les curses de bous com un insult. Potser s'emprenyaran prou com per tancar el Parlament de Catalunya i liquidar la Generalitat? No tindrem aquesta sort.