dissabte, 11 d’agost del 2007

Les autoritats mexicanes mantenen segrestats quatre catalans que visitaven Oaxaca

El govern usurpador de Mèxic és corrupte. Però el més greu és que no pot controlar la corrupció immensa dels seus aparells "de seguretat". En tot cas és una corrupció institucional, que serveix per reprimir qualsevol moviment social, per tèbies que siguin les seves reivindicacions.

En aquest comunicat quatre catalans expliquen que des del 5 d'agost es troben retinguts en un centre d'internament d'immigrants per anar indocumentats. Val a dir que anaven indocumentats perquè un grup parapolicial els va arrabassar documents i diners.

L'ús repressor i terroritzador dels serveis "d'immigració" per part de les autoritats mexicanes s'assembla molt a l'ús que en fan les autoritats dels Estats Units, que també han protagonitzat nombroses retencions de ciutadans catalans per motius polítics i extra-polítics (com aconseguir 'mordidas'). I el més irònic de tot és després sentir al president usurpador de Mèxic o al president-golem dels Estats Units que volen afavorir la lliure circulació de persones i capitals entre els dos països i amb l'exterior, o que demanen "amnisties" als immigrants "il·legals".

Certament que no hem de caure en la trampa de denunciar la corrupció i arbitrarietat del govern mexicà, tot comparant-los amb una suposada transparència i legalitat dels governs de la Unió Europea. Perquè si a la UE hi hagués hagut una Oaxaca, transparència i legalitat ja s'haurien anat a fer nones.