dimecres, 1 d’agost del 2007

Els tribunals condemnen el Departament d'Interior per provar de sabotejar la manifestació per l'habitatge del passat 30 de setembre

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, òrgan suprem de l'administració colonial de justícia al Principat, ha condemnat el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya (llavors en mans de M. Tura) per les obstruccions que va imposar a una manifestació convocada per reivindicar el dret de l'habitatge.

La manifestació s'havia convocat pel 30 de setembre del 2006. L'organització convocadora, VdeVivienda, ja n'havia fet difusió mesos abans i va comunicar-la oficialment a les autoritats dins els 15 dies de termini. La Direcció General de Seguretat havia de respondre en les 72 hores prèvies de la data i hora sol·licitades: si no deia res... qui tacet placet. El cas és que, en un intent de boicotejar la manifestació, la Direcció General de Seguretat va ordenar el canvi de recorregut el dia 29 de setembre. El canvi de recorregut no era gens innocent ja que impedia que els manifestants després de baixar per Via Laietana pugessin a la Plaça Sant Jaume.

L'estira-i-arronsa previsiblement continuarà, però, ja que el 6 d'octubre s'ha convocat una nova manifestació amb el mateix perfil.

- Més informació.