dimecres, 14 de març del 2007

Barcelona-2010: Un jocs dels pobles?

La proposta del vicepresident Carod d'organitzar a Barcelona el 2010 un Jocs de Països Esportius sembla, en principi, positiva. De moment, el COI ha donat el seu 'nihil obstat', que no reconeixement. Els Jocs serien oberts a països esportius, és a dir a territoris sense estat que volen però no poden accedir a l'estatus de membres de ple dret del Comitè Olímpic Internacional.

Dit això, cal tenir present que la participació de Catalunya en aquests jocs aniria vehiculada per la Unió de Federacions Esportives del Principat, amb la qual cosa sembla difícil assolir un marc nacional en la confecció de l'equip.

D'altra banda, la idea d'uns Jocs de Països Esportius podria servir d'excusa per no reformar els estatuts del COI quant a l'admissió de nous membres.

Finalment, si mirem el calendari el 2010 són previstes (a la tardor) noves eleccions al Parlament del Principat. Potser els responsables del tripartit pensen que sí dediquen unes quantes setmanes a una reivindicació com és la participació d'esportistes catalans sota la bandera de les quatre barres, ho tindran més fàcil per mobilitzar al seu favor el vot més o menys patriòtic.