divendres, 30 de març del 2007

El cas Pòrtules: el Tribunal de Orden Público cavalca de nou

La Audiencia Nacional no és l'hereva del Tribunal de Orden Público, és el Tribunal de Orden Público, de la mateixa forma que l'estat espanyol social i democràtic de dret és l'estat espanyol del 18-J. Canvien, en tot cas, les formulacions democràtiques, la substitució del "Decreto de Unificación" por la "Ley de Partidos" i les "diputaciones provinciales" per "comunidades autónomas". La tipificació de democràcia policial, per bé que esquemàtica, és il·luminadora.

Però perquè no ens acusin de demagògia, llegirem uns extractes d'un text del progressista jutge Juan del Olmo. Aquest text ha servit per mantindre encara per més temps en una presó castellana Núria Pòrtules (*1980).

"[Núria Pòrtules està relacionada amb delictes]que revesteix els caràcters de gran gravetat [en poder arribar] a ser actes preparatoris de delictes d'estralls terroristes". (Nota: o sigui, que un acte preparatori d'estralls terroristes és terrorisme, i un pensament, paraula, acció o omissió que condueixi a aital acte és terrorisme. En l'Espanya de Zapatero terrorisme significa el mateix que crimethink a 1984).

"[En la llibreta blava de Núria Pòrtules hi apareixen] expressions referides expressament a terrorisme". (Nota: es refereix al fet que la llibreta blava recollia l'expressió estralls terroristes per referir-se a les imputacions que la justícia italiana fa al company de Pòrtules, J. A. Sorroche).

"[La llibreta blava recull] textos escrits en català [...] a favor dels presos, contra l'Estat i les seves institucions". (Nota: el delicte d'opinió és avui més vigent que mai en l'Espanya de Zapatero, on tothom que no combregui amb el dogma cívic és anatema).

"[A la llibreta blava] es recullen detallades les ubicacions i les mesures de seguretat d'institucions públiques a Girona: Deparament de Treball de la Generalitat, Ministeri de Treball i Afers Socials i Serveis Territorials de Justícia. [Hi apareix] "l'adreça exacta". (Nota: és a dir, que si en una llibreta anoteu que la Generalitat de Catalunya és a "Plaça Sant Jaume, 1", o teniu cap agenda institucional on hi apareguin aquestes adreces exactes, ja heu begut oli).

"[En una carta que Pòrtules dirigeix a Surroche] es fa referència a la seva situació actual i a reunions que ha tingut amb grups de Manresa i Barcelona amb l'objectiu d'organitzar concentracions". (Nota: organitzar concentracions legals en favor d'una persona a la qual l'antiga justícia burgesa concedia la 'pressumpció d'innocència' és 'indici de delicte').

"[En l'escorcoll a Núria Pòrtules els Mossos trobaren] papers de matís anarquista radical, insurreccional i violent, en què s'insta a lluitar contra l'Estat". (Nota: l'Espanya de Zapatero tolera els anarquistes a condició que portin sota terra 70 anys. Pòrtules no serà rehabilitada abans del segle XXII).

"[Sorroche escriu a Núria Pòrtules que vol venir a 'Espanya'] per veure si ens autoorganitzem i fem algunes accions sense cap jerarquia". (Nota: el materia que li escriuen a un mateix és material incriminatori. Ni la Inquisició havia arribat a aquests extrems, ni la Inquisició).

"[Núria Pòrtules tenia] "escrits sobre mesuires de seguretat en el moment de realitzar accions violentes, adoctrinament anarquista i telèfon mòbil per a l'activisme" (Nota: d'aquí a quatre dies tindrem la proposta d'una "Llei del Mòbil" que restringirà el seu ús a motius de feina i oci saludable).

Si voleu continuar fruint d'aquesta literatura, que poa en els informes de l'Okhrana i de les seves imitadores del segle XX (de la Gestapo a la Stasi, de la Sureté a la Policía Armada) podeu llegir: "Sardegna, laboratorio politico". Aquest article fou publicat ara fa dos anys a "Gnosis", revista italiana d'intel·ligència.