dimarts, 20 de maig del 2008

La 'proposta Romagnoli' d'un estat rom

Roma, 20 mag. - (Adnkronos) - Creazione di uno Stato Rom. E' questa la proposta di Luca Romagnoli, segretario del Movimento Sociale Fiamma Tricolore, che interverra' oggi in aula a Strasburgo al dibattito straordinario sulla questione nomadi. Per l'eurodeputato di Fiamma, "e' tempo di abbandonare l'idea romantica del gitano libero, musicante o metallurgico. Perche' -incalza Romagnoli- non fare subito un censimento di quei circa 100.000 zingari di incerta identita' che vivono in Italia? Chi tutela i bambini che chiedono l'elemosina (l'articolo 671 del codice penale vieta l'impiego di minori nell'accattonaggio), vendono le rose, vengono sfruttati pulendo i vetri delle auto ai semafori?"

La creació d'un Estat Rom, proposada per Luca Romagnoli, no és més que una paròdia provocadora de Fiamma Tricolore. La proposta té lloc quan fa 60 anys de la creació d'un Estat Jueu a Palestina, l'Estat d'Israel.

El subtext de Romagnoli és el següent:
- l'Estat d'Israel no es veu com el producte del moviment sionista (aprofitat pels imperialismes britànic i nord-americà) sinó merament com un 'invent' promogut per les potències europees gentils per desfer-se de la població jueva. Aquesta visió és històricament falsa: les potències europees van contribuir al genocidi nazi i, després de la guerra, van posar obstacles a la migració voluntària cap a Palestina.
- l'Estat Rom no seria el producte d'un moviment intern del poble rom, sinó que seria una solució de 'seguretat' impulsada per les potències europees paies per desfer-se de la població gitana. En l'actualitat, el poble rom no demana pas un "territori propi", sinó drets civils i un tractament específic a nivell europeu.

Els mecanismes pels quals la dreta (ja no tan sols la Fiamma Tricolore sinó la dreta liberal-conservadora i també l'ala dretana de la socialdemocràcia) aconsegueix desviar l'atenció dels conflictes socials cap a un conflicte "entre cultures" o "entre estils de vida", són els mateixos ara que en els anys 1930. Aquesta dreta ha renunciat (relativament fa poc) a l'antisemitisme (una renúncia parcial, car encara hi recorren quan es tracta de linxar mediàticament portant-veus jueus de l'esquerra alternativa). Ara utilitza el mateix discurs contra l'anomenada "població islàmica". I, llavors com ara, reben els roms. Els roms són un "mal exemple" per al proletariat europeu, ja que no s'han integrat a la "normalitat assalariada". És evident que esclaten tensions interètniques a Europa i que girar-hi l'esquena com fa l'esquerra 'bonista' és inhumà. Però no sé si som conscients de la quantitat de valor que ens roben de dia en dia els nostres compatriotes paios-gentils-blancs-cristians 'de dalt', i del valor d'aquella cartera que ens pispà aquell dia una membre de les 'minories visibles'. Comptem un valor i l'altre, siguem materialistes per una vegada a la vida!!!