diumenge, 28 de desembre del 2008

Sarkozy seria coronat emperador d'Europa si prospera una revisió del Tractat de Lisboa

El Tractat de Lisboa, que hauria de suplir el fallit Tractat que establia una Constitució per a Europea, va rebre un sotrac fa uns mesos amb el resultat negatiu del referèndum celebrat a la República d'Irlanda. Nicolas Sarkozy ha tancat en les darreres hores un acord pel qual se celebraria un segon referèndum, en el qual únicament podran votar aquells ciutadans que obtinguin un certificat de responsabilitat política. Aquest certificat seria una de les innovacions del Tractat de Lisboa 2.

Una altra de les innovacions introduïdes en el Tractat seria una racionalització de les institucions comunitàries. En l'actualitat el Consell, la Comissió i el Parlament de la Unió Europea es reparteixin seus a Brussel·les, Estrasburg i Luxemburg, a banda d'un nombre gens menyspreable de delegacions repartits al llarg i a l'ample de la Unió. Per tal de racionalitzar, s'ha optat per fusionar aquestes tres institucions en una única seu, que seria compartida amb la Presidència de la República Francesa, als Camps Elissis. A canvi, Sarkozy derivaria part de les seves atribucions al primer ministre François Fillon.

Encara queda per tancar el nom del càrrec que assumiria Sarkozy al capdavant de la Unió Europea. Una enquesta oberta a la ciutadania europea contemplaria:
1.- Emperador d'Europa.
2.- President de la Unió Europea.
3.- Delegat Superior d'Afers Generals lligats al desenvolupament de la Unió Europea.
4.- Secretari Adjunt de Direcció i Coordinació Generals de la Unió Europea.
5.- Alt Representant de la Unió Europea per a la Refundació del Capitalisme.