dimarts, 22 de març del 2011

El Grup Ayllu organitza un cicle de xerrades sobre les polítiques antisocials d'austeritat

Les mateixes autoritats que juren i perjuren que no hi ha diners públics per cobrir les necessitats del sistema públic de pensions, o dels sistemes públics d'educació, sanitat o d'assistència social, ara prometen unes despeses milionàries en una nova guerra colonial a Líbia.

"Fins on ens poden collar?". Aquesta és la reflexió que es fa el Grup Ayllu, grup de solidaritat dels barris de Can Vidalet i Pubilla Cases. La desocupació completa o parcial, l'augment dels pagaments de les hipoteques, el deteriorament de les condicions socials, afecten aquests dos barris d'una manera especial. Com diuen des del Seminari Taifa, parafrassenjant Karl Marx i David Harvey, som davant d'una autèntica ofensiva capitalista d'acumulació per despossessió.

"Fins on ens poden collar?" és el títol d'un curs formatiu, dividit en tres sessions, que té lloc els dijous d'aquest mes de març, a les 19.30h, en el Centre Cultural la Bòbila.

La primera sessió, titulada "La crisi no l'estant pagant els rics", fou el passat 17 de març, a càrrec de Miren Etxezarreta, membre del Seminari Taifa. Etxezarreta. Entrevistada fa unes setmanes per Núria Cadenes a la revista Lluita, Etxezarreta definia el període actual com "la fase de mirar com sortir del deute públic generat per la mateixa crisi, i d'un altre vessant de la crisi que podríem anomenar de guerra de divises".

La sessió d'aquesta setmana, el 24 de març, també serà d'un membre del Seminari Taifa, en aquest cas Elena Idoate, que parlarà de la reforma de les pensions.

La tercera sessió, del 31 de març, la farà Vidal Aragonès, del Col·lectiu Ronda, que analitzarà l'impacte de les darreres (contra)reformes laborals en els drets efectius de la classe treballadora.