dijous, 19 d’abril del 2012

El preu del binacionalisme (en les receptes)

El binacionalisme català-espanyol té uns costos. Com que per al nacionalisme espanyol, el binacionalisme català-espanyol és o bé un mal menor o bé una tapadora útil, no hi ha hagut gaires discussions quant els seus costos. Sí que la hi haguda des del nacionalisme català.

Deixant de banda els nacionalismes, tenim un exemple dels costos de la binacionalitat catalana-espanyola en les mesures d'ajustament. Aquestes mesures d'ajustament pretenen dinamitar la sanitat pública per tal de salvar-la. Per la part de la nacionalitat catalana, es va introduir la mesura de l'€ per recepte (si més no, al Principat). Per la part de la nacionalitat espanyola, ara (si més no, a la part dels Països Catalans sota "sobirania" espanyola) hi haurà un augment del preu dels medicaments entre un 10% i un 20%.

És clar que, en un cas i en l'altre, es tracta de quantitats simbòliques quan les comparem amb les perspectives venidores, ja no únicament en matèria farmacèutica sinó sanitària general. El cas és que disposar de dos governs fa que el descens a l'infern sigui en stereo.