dimarts, 29 de gener del 2013

La CUP es queda sola en votar en contra del nomenament de Crespo com a vicepresident de la Comissió d'Empresa del Parlament

Ho podem dir en llatí, "Caesaris coniugium non facto modo turpi, sed etiam fama sinistra vacare debeat", per bé que la sentència la coneixem a través de Plutarc, en grec ("Τὸν Καίσαρος ἔδει γάμον οὐ πράξεως αἰσχρᾶς μόνον ἀλλὰ καὶ φήμης καθαρὸν εἶναι"). En català diríem "la dona del Cèsar...". El Cèsar modern, el poble conscient, però, ha d'empassar-se l'adagi. "Fins que no es demostri el contrari..." o "... si no dius 'pressumpte', t'interposaré una querella..." són les respostes de la Pompeia moderna. Val a dir que la darrera encarnació de Pompeia, Xavier Crespo, ex-batlle de Lloret, ha afirmat que no interposarà cap querella... de moment. Potser trobarà una altra Via per revenjar-se de qui aireja els seus pressumptes draps bruts. L'escàndol de "Cafè Amb Llet", és a dir l'escàndol que un parell d'editors de revista comarcal fos processats abans que no s'investigués l'opacitat que denunciaven quant al Consorci Hospitalari de l'Alt Maresme i de la Selva, hauria d'haver convidat CiU a la prudència, i a fer com Cèsar amb Pompeia. No fou el cas. Tampoc no semblen haver-se esmenat ara que s'ha sabut que el Clodi ucraïnès pagava a la Pompeia lloretenca viatges a la Sarmàcia Oriental. La premsa en va plena: que si màfia russa, que si màfia jueva, que si màfia ucraïnesa... quan potser caldria dir, més senzillament, màfia catalana. Fos com fos, el Cèsar convergent ha dit que no, que no repudiarà la Pompeia-Crespo, que hi posa la mà en el foc. Potser per això, avui mateix, Pompeia ha estat nomenada vicepresidenta de la Comissió d'Empresa del Parlament del Parc de les Feres. Tota una declaració de principis de quina mena d'empreses han de bastir la "recuperació" econòmica.

Els enemics de Cèsar van rebre l'escàndol del festival de la Bona Dea com una forma de carregar contra el partit dels populares, dels quals Cèsar era la imatge moderada i Clodi era la imatge radical. En la transposició contemporània, però, els partits oponents a CiU no han fet llenya de Pompeia-Crespo. El repartiment de les comissions els és prioritari. Llegim en el diari Ara que tots els partits opositors han assentit al nomenament vicepresidencial. Tots? No, tots, no. La CUP-AE hi ha votat expressament en contra. No vull ni pensar quina mena de lletres rebran en aquesta ocasió les tres persones diputades del Grup Mixt.