dimecres, 21 de novembre del 2007

Injúries contra Roure i Stern

Jaume Roure i Enric Stern participaren en un acte de protesta política contra el rei Borbó. En van cremar la fotografia, una on sortia amb la seva soferta companya, em penso. Ni Roure ni Stern no van imposar cap multa al rei Borbó: ans al contrari, amb els diners que els xuclen com a treballadors i contribuents s'alimenten la fortunda del dit rei Borbó. Ni Roure ni Stern, si més no en aquella ocasió, van fer befa de la llengua habitual del dit rei Borbó: aquella mateixa llengua amb la que diu feixugament: "¿Por qué no te callas?".

En canvi, Roure i Stern han hagut de fer diversos viatges a Madrid per respondre d'un "delicte" que, en tot cas, haurien fet a Girona. Hi van viatjar, a Madrid, perquè allà hi ha l'organisme competent per aquesta mena de "delictes": la Audiencia Nacional.

Els han multat, després d'haver-los amenaçat amb la presó. I, a més, jutges i fiscals de la Audiencia Nacional s'han permès de fer-los-hi "pedagogia lingüística". Que si amb 30 anys fets, ja han de saber parlar castellà. O que si són a la Comunitat Autònoma de Madrid ja no tenen drets lingüístics com a catalanoparlants. Jutges i fiscals van fer doncs un acte de protesta política contra Stern i Roure.

En trepitjar els seus drets lingüístics (reconeguts legalment, d'acord amb la legislació espanyola), l'estat espanyol mostra que l'únic article vigent és l'article 26.

Les injúries contra Roure i Stern podrien no quedar impunes. L'advocat, en Benet Salellas, demanarà per aquest motiu l'anul·lació del judici.