dimarts, 21 de febrer del 2012

D'Almassora a València: la primavera valenciana

En mig de l'hivern més cru, és quan naix la primavera valenciana. Els estudiants d'Almassora denunciaven llavors, amb sornegueria contundent, el fet d'haver de fer les classes coberts en mantes per les retallades el calefacció. Des del passat dijous, l'Institut d'Ensenyament de Secundària Lluís Vives protagonitza les mobilitzacions d'estudiants, de professors i de personal de suport contra la brutal degradació de l'ensenyament públic que anuncia el govern Fabra.

Per ofegar aquesta protesta contra retallades i privatitzacions, el govern Rajoy ha desfermat una violència policia inusitada. Si hom esperava que el cap de setmana (amb mobilitzacions solidàries a Palma, a Barcelona i a d'altres ciutats), anava errat. El govern espanyol i la delegació d'aquest govern a València, així com les forces policials, qualifiquen els estudiants de l'IES Lluís Vives d'enemic. Els hereus dels qui volgueren cremar Lluís Vives, volen cremar la nova generació de ciutadans amb consciència crítica.

Avui dimarts, els estudiants de l'IES Lluís Vives i de molts altres centres d'arreu del país, tornaran als carrers per un ensenyament públic i de qualitat.

1 comentari:

PobleInsubmís ha dit...

Els fets d'ahir a la ciutat de València, paradoxalment i malgrat el dramàtic de la situació, ens demostren que no tota la societat està en coma induit pel poder i els mitjans de manipulació sinó que hi ha un espectre social minoritari amb una forta projecció d'expansió que es nega a fer claudicar la seva consciència i que malda per dignificar la seva existència personal vers aquesta estafa/espoli a la societat batejada per les castes de poder criminals amb el nom de "crisi".

Els fets viscuts ahir a la ciutat de València són d'aquells que fan sentir ESPERANÇA de cara al futur. Tanmateix, i malauradament, no serà possible cap canvi sense estendre la desobediència civil arreu dels nostres carrers, exposant-nos a la reaccions dels diferents cossos de seguretat (de la seva seguretat), també anomentats forces de l'ordre (el seu ordre), al servei dels interessos de la dictadura del diner per a la qual tant fidelment "treballa" la casta política.

Salutacions.