dilluns, 20 de febrer del 2012

La bohème al Liceu

El quadre de l'altre dia de Delacroix també ens podria servir per avui. La bohème, l'òpera de Puccini, és ambientada en el Quartier Latin del 1830. El libretto de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa es basa en la novel·la Scènes de la vie de bohème, d'Henri Murger. El proper muntatge de l'òpera del Liceu es troba ara amenaçat per la vaga dels treballadors del Gran Teatre. Els (ir)responsables que gestionen el Gran Teatre han cridat a la (ir)responsabilitat dels treballadors. Ha faltat poc perquè no els hagin recomanat les joies de la vida bohèmia a la qual els volen abocar. Tot per salvar un Gran Teatre.

També són cridats a la (ir)responsabilitat els treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Cal salvar el World Mobile Congress de tota amenaça. Corren rumors que s'establiran serveis mínims del 150%. Malauradament, els congressistes no podran prendre en cap cas les línies 31, 35, 105 i 158. Aquestes línies han estat retallades pels (ir)responsables que gestionen TMB.

Mentre el Liceu parla d'una jornada de lluita en l'estrena de la Bohème, i els de TMB de quatre dies, a partir de dijous els treballadors de la fàbrica de Panrico de Santa Perpètua de Moguda parlen d'una vaga indefinida.