divendres, 11 de maig del 2007

La por del règim de Zapatero a l'abstenció: trasllat de la Pasqua Granada

La Pasqua Granada o Pasqua de Pentecosta és una festa cristiana. Es commemora la Pentecosta, és a dir els cinquanta dies que, segons la mitologia galilea, transcorren entre la Resurrecció de Jesús i la seva Ascensió definitiva a la dreta del Pare. Val a dir que de la mateixa forma que la Pasqua de Resurrecció pren el nom de Pasqua Florida per commemorar un fet més prosaic (la floració), la Pasqua d'Ascensió commemora la granació.

Sigui com sigui, la Pasqua Granada és una de les fites del calendari festiu (*). A diferència de Sant Josep o de Sant Joan, en els darrers anys s'ha mantingut aquesta diada com a jornada festiva d'acord amb el calendari fixat pel govern espanyol o per les seves delegacions autonòmiques.

Enguany, però, es fa una excepció. La Pasqua Granada, 28 de maig, no serà festiu. Sí que ho serà, en canvi, el 4 de juny, és a dir el dilluns següent.

Per què, aquest canvi? Molt senzill, per evitar que s'escaigui en cap de setmana de tres dies la contesa electoral, municipal i autonòmica, prevista pel diumenge 27 de maig. Potser no es van adonar de la coincidència quan van convocar les eleccions, i han anat ara a correcuita a canviar la Pasqua. Quin exemple més lamentable de malfiança electoral! Quina por que li tenen a l'abstenció! Deu ser per la por a l'abstenció que el PP amuntega nous veïns a les cases dels seus regidors? És aquest canvi de festes el preludi de declarar obligatori el sufragi?

Hi ha encara un altre aspecte. Per què no optava el govern Zapatero per anul·lar directament el dia festiu? Una altra vegada, per por. No volia que el poguessin acusar de "treure un dia de festa per obligar la gent a votar". A més de manipuladors, covards, tu.

I mentrestant, vinga a il·legalitzar llistes electorals a Navarra. En alguns pobles de Gipuzcoa, fins i tot, després de la il·legalització els veïns únicament podran votar llistes d'absents del PP (és a dir, fantasmes que no viuen al poble ni hi són empadronats). Els promotors de camps de golf podran aprofitar la situació de valent amb tots els colors del verd que hi ha per aquells paratges.