diumenge, 19 de setembre del 2010

El cas de l’estelada gegant del Centre Obrer de Cervera i la impunitat

Solidaritat Catalana per la Independència (SCI) no ha dubtat en qualificar d’atemptat espanyolista, el fet que uns “individus sense identificar” hagin calat foc a la senyera gegant que cobria la façana del Gran Teatre de La Passió de Cervera, durant un acte de presentació de SCI.

Els “desconeguts” haurien ruixat de benzina l’estelada abans de calar-hi foc, mentre ja era començat l’acte polític a l’interior, amb la presència de Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Francesc Xavier Segura. L’actuació dels organitzadors de l’acte va controlar el foc abans que acudissin els Bombers a extingir-lo.

No es tracta de la crema simbòlica d’una estelada gegant, doblement simbòlica pel fet d’ésser propietat del Centre Obrer de Cervera. Es tracta d’una acció que podria haver posat en perill la integritat de l’edifici, un dels més emblemàtics de la localitat. I, més greu encara, hauria pogut posar en perill la integritat de centenars d’assistents.

L’experiència de les tres o quatre dècades passades fa sospitar que l’acció quedarà impune, tant políticament com penalment. I els mateixos piròmans, que cremen una setmana una estelada i una altra un bosc o una màquia, se sentiran agombolats per un establishment polític que calla i deixa fer.