dijous, 21 d’abril del 2011

Les candidatures municipals de la Riba Esquerra del Baix Llobregat

Si ahir observàvem les nou llistes que concorren a les eleccions municipals del 22 de maig a Esplugues de Llobregat, avui farem una ullada a les d’altres municipis veïns.

A l’Hospitalet de Llobregat, tenim, per ordre de presentació de candidatures:
- 1. PSC-PM, amb l’actual batllessa, Núria Marín, com a cap de llista.
- 2. ICV-EUiA-E, amb la llista encapçalada per Alfonso Salmerón, Lluís Esteve, Ana González Montes i Gloria Patricia Henao Valencia.
- 3. EV-GVE, amb la llista encapçalada per Joan Oms, que és seguit per Maria Teresa Rubio, Alfons Rodríguez i Alicia Molina.
- 4. PxC.
- 5. PP, amb la llista encapçalada per Juan Carlos del Río.
- 6. Candidatura d’Unitat Popular-Poble Actiu (CUP). La llista de la CUP de l’H l’encapçala David Soriano i Taché, i després trobem Maria del Carmen González i Calvo, en Xavier Berruezo i Capilla i Anna Albareda i Sanz. Entre d’altres noms també trobem els de Maria Sánchez Barragán (sisena), David Sadurní (setè) o Marc Monereo (tretzè). El programa de la CUP-L’H va ser bastit a través d’un procés participatiu en diverses taules rodones celebrades entre els mesos de gener i febrer.
- 7. CiU, amb Meritxell Borràs, com a cap de llista.
- 8. ERC-EV-AM, amb la llista encapçalada per Eduard Suárez, Anna Simó, Antoni Garcia i Acero i Ana Isabel Berruezo i Capilla.
- 9. Units per l’Hospitalet. Aquesta llista de és el resultat de l’acord entre Solidaritat i Reagrupament. La llista és encapçalada per Maria Lourdes Martínez Bruguera (SI), seguida de Josep Oriol Bonastre (RI), Jaime González Castaño (SI) i Juan Morenilla Ruiz (RI).
- 10. C’s, amb Noemí de la Calle Sifré com a cap de llista.
- 11. Escons en Blanc-Ciudadanos en Blanco. Els membres de la llista tenen el compromís, si són elegits, de deixar buits els seients que els corresponguin al consistori.
- 12. Unificació Comunista d’Espanya (UCE), amb llista encapçalada per Nuria Suarez Hernández, Pascual Gallart Arias, María León Canter i Fernando Fuentes Pérez.
- 13. Pirates de Catalunya (PIRATA.CAT), amb David Esteve, Víctor Rubio Albadalejo, Laura Navarro González i Raul García López, com a primers candidats.
- 14. Identitat Catalana (IdCAt), amb llista encapçalada per Esther Pinell, amb propostes que parlen de “recatalanitzar la ciutat i augmentar la seguretat ciutadana”. Després de Pinell, els dos candidats següents es diuen Francisco Antonio Perea Molina i Marta Soto Calero.

A Cornellà de Llobregat trobem les llistes de:
- 1. PSC-PM, amb l’actual batlle Antonio Balmón, com a cap de llista.
- 2. PxC.
- 3. ICV-EUiA-E, amb Arnau Funes, Sergio Gómez, Elisa Corral i Anna Caminals en els primers llocs.
- 4. CiU, amb Jordi Rosell com a cap de llista.
- 5. VD (Via Democràtica, dreta espanyolista).
- 6. PP, amb Maximiliano Palacios de cap de llista.
- 7. Des de Baix, amb Maria Carmen Fernández Orio, Julián García Petit, Maria del Camen Acín Sampietro i Federico Ferran García com a primers candidats. Aquest projecte “anticapitalista, sobiranista, ecologista, feminista, antiracista i internacionalista” vol constituir-se en “un vot de protesta”.
- 8. Moviment pel Socialisme (MxS), amb la llista encapçalada per José Francisco Domínguez Sevilla, María del Carmen Alonso Martín, Víctor Guisado Muñoz i Edith Cuellar Rodríguez. La de Cornellà és, juntament amb la de Constantí, una de les llistes d’aquest moviment polític.
- 9. ERC, amb la llista encapçalada per Ignasi Doñate i Sanglas, Raquel Albiol i Gilabert, Joan Pastor i Fàbregas i Ignasi Sayol i Santamaria.
- 10. C’s, amb Antonio José Mulero Castañón com a cap de llista.

A Sant Joan Despí es presenten:
- 1. ICV-EUiA-E, amb llista encapçalada per Elena Embuena García, Juana Cano Expósito, Emilio Suárez Maiz i Rosendo Fernández Ortega.
- 2. PSC-PM, amb Antoni Poveda Zapata com a cap de llista.
- 3. Candidatura d’Unitat Popular-Poble Actiu (CUP) presenta una llista que comença amb els noms d’en Jordi Farré Viladoms, Josep Freixas Bonavila, Maria Elena Rojas Carretero i Jorge Hostaled Pueyo. La CUP de Sant Joan Despí és una de les més joves de la comarca, però els seus membres compten amb una continuada implicació en el teixit associatiu i veïnal de la població.
- 4. CiU, amb llista encapçalada per Pere Àngel Montserrat Ollé.
- 5. ERC-AM, amb llista encapçalada per Lluís Fabrés Pérez, Jordi Saladié Camprubí, Francina Martí Pidelaserra i Maria Turà Carbonell.
- 6. Solidaritat Catalana per la Independència (SI), amb una llista encapçalada per Esteve Maruenda Roigé, Patrícia Carreras Mira, Gabriel Salva Villoslada i Joan Bonich Vives.
- 7. PP, amb llista encapçalada per Julio Corral Martín.
- 8. C’s, amb llista encapçalada per Manuel Ruiz Casanellas.

A Sant Just Desvern, els electors podran elegir entre:
- 1. PSC-PM, amb llista encapçalada pel batlle, Josep Perpinyà Palau.
- 2. CiU, amb llista encapçalada per Llorenç Rey Casas.
- 3. Via Democràtica (VD).
- 4. ICV-EUiA-E, amb Pere Orriols Tubella, Lluís Montfort Peligero, Josefa Gutiérrez Arjona i Ana Celia Marcos Gil, com a primers candidats.
- 5. Junts per Sant Just (Esquerra-RI.Cat-Independents de Sant Just Desvern-AM) és el resultat de l’acord entre ERC i Reagrupament. La llista l’encapçalen Sergi Seguí Esteve, Andreu Gimeno Carulla i Ferran Tost Carbonell. La número 4 és Montserrat Molinero Juncà, una de les figures més actives de Sant Just Decideix.
- 6. C’s, amb Charles Ablett Rocamora com a cap de llista.
- 7. PP, amb Enrique Salvavores Mazano com a cap de llista.
- 8. Solidaritat Catalana per la Independència (SI). La llista és el resultat de les primàries celebrades fa unes setmanes. El cap de llista és Francisco Javier Diéguez Redondo, que abans de viure a Sant Just havia residit a Esplugues. Li segueixen Jordi Anguera Camós (coordinador comarcal de SI), Xavier Coma Quina i Marta Puig Lasus. Sara Noguera ocupa el cinquè lloc de la llista.

A Sant Feliu de Llobregat tenim:
- 1. ICV-EUiA-Independents per Sant Feliu-Entesa, amb llista encapçalada per Jordi San José Buenaventura, Lídia Muñoz Cáceres, Manel Martínez Díaz i Cinta Daudé Llopart.
- 2. PSC-PSOE, amb llista encapçalada per la independent Lourdes Borrell Moreno.
- 3. Solidaritat Catalana per la Independència (SI), amb llista encapçalada pels vencedors de les primàries, Daniel Pahissa Meca, Maria Rosa Rodrigo Lázaro, Antoni Güell Gelabert i Jaume Sans Rojals.
- 4. CiU, amb Rosa Maria Martí Jodar, com a cap de llista.
- 5. ERC-AM (G x SIF – Esquerra – AM), amb llista encapçalada per Carles Soriano Badell, Bernat Dausà Amigó, Carme Albertí Garcia i Oriol Bossa Pradas.
- 6. PP, amb llista encapçalada per Sergi Jiménez Cervera.
- 7. C’s, amb llista encapçalada per David Delgado Montoya.

A Molins de Rei trobem:
- 1. Iniciativa per Molins de Rei – Entesa (IxMdR-E), amb l’actual batlle, Ivan Arcas Blanch, com a cap de llista, seguit per Laura Duran Bravo, Sergio Conde Lázaro i Maria Mercè Ferrer Vilarrubla.
- 2. PSC-PM, amb Xavier Paz Penche, com a cap de llista.
- 3. Solidaritat Catalana per la Independència (SI), amb llista encapçalada per Jordi Casas Martí, Gemma Parramon Soler, Jordi Raventós Juan i Maria Remei Català Escursell.
- 4. Candidatura d’Unitat Popular-Poble Actiu (CUP), amb la llista encapçalada per Alexandre Maymó López, Roger Castillo Bosch, Laura Peradalta Sancho i Albert Botran Pahissa. La CUP de Molins vol treure rèdit del treball realitzat per Maymó com a regidor. En total la llista de la CUP de Molins la integren 31 persones (21 reglamentaris i 10 suplents).
- 5. Esquerres per Molins de Rei – Acord Municipal (ERC-ENMR-AM), amb llista encapçalada per Víctor Puntas Alvarado, Jordi Romeu Nicolau, Sílvia Guillén Navarro i Antoni de la Flor Pérez.
- 6. PP, amb llista encapçalada per Emilio Ramos Gutiérrez.
- 7. CiU, amb llista encapçalada per Joan Ramon Casals Mata.

Al Papiol es presenten:
- 1. ICV-EUiA-E, amb José Luís Mustieles Peña, Verónica Rodríguez Fuentes, Nuria Carmona Calopa i Pedro Sánchez Millán, com a primers candidats.
- 2. PSC-PSOE, amb Salvador Auberní com a cap de llista.
- 3. CiU, amb Jordi Bou Compte com a cap de llista.
- 4. PxC.
- 5. ERC-AM, amb llista encapçalada per Joan Borràs Alborch, Joan Casadesús Amigó, Núria Serra Sellarès i Cristina Torrent Oriol.
- 6. PP, amb llista encapçalada per Valeriano L. García Mateo.
- 7. Junts pel Papiol, amb llista encapçalada per Albert Vila Badia, Carlos Dasilva Campos, Olga Meca Torrents i Oscar Alujas Mateo.
- 8. L’Alternativa del Papiol, amb llista encapçalada per Maria Magdalena Amigó Casajuana, Oscar Rubio Spínola, Maria Isabel Galera Ortiz i Jaime López Clemente.