divendres, 5 de setembre del 2008

El tensiòmetre imperalista (080905, mapes de reconeixement internacional)

Vegem primer el mapa actualitzat del reconeixement internacional d'Ossètia del Sud i d'Abkhàsia:


En color blau tenim els estats que han fet el reconeixement (Rússia i Nicaragua) i en vermell els qui han repudiat aquest reconeixement

Aquest mapa mostra el fet que Rússia vol refer una mica els seus contactes internacionals en el Tercer Món. Veneçuela també ha declarat el seu suport al reconeixement dels dos estats caucàsics. El "no" se centra en els Estats Units i els seus aliats de la Unió Europea i d'altres nacions de l'anglosfera.

---
El següent mapa mostra els estats que reconeixen Kosovo:



A grans trets assenyala els estats amb més vincles amb els Estats Units.

---
El tercer mapa mostra els estats que reconeixen la República Àrab Saharaui Democràtica:



En color blau fosc veiem els estat amb plenes relacions diplomàtica, i en blau més fluixes els que es limiten al reconeixement. Els 43 estats són bàsicament estats d'Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia que durant els anys 1970 i 1980 sostenien governs "anti-imperialistes".

---
El quart mapa mostra els estats que reconeixen la República de Xina per comptes de la República Popular Xinesa.



En la majoria de casos les relacions es mantenen per la forta influència de Taiwan en els bescanvis comercials. Sigui com sigui, tots aquests estats es troben en el punt de mira de Beijing.

2 comentaris:

Carlos ha dit...

Un article realment interessant, especialment el gràfic referent al reconeixement d'Ossètia i Abjasia comparat amb el del reconeixement de Kosovo. Realment curiós.

Per cert, d'on has tret aquests mapes? Font? Gràcies!

DL ha dit...

Els he tret de la wikipedia, on hi ha l'opció també de baixar-los i de modificar-los amb noves dades o amb noves perspectives. Potser seria més interessant comparar amb un mapa de reconeixement internacional que inclogués els estats que no s'hi han posicionat i els que explícitament reconeixen Kosovo com a part de Sèrbia.