dijous, 18 de setembre del 2008

Potències de 10: entre l'AIG i la Crisi

La premsa oficial valora èticament l'acció d'Enric Duran de demanar préstecs a entitats financeres sense pensar a retornar-los. Parlem d'uns 490.000 euros, dedicats a sufragar diverses iniciatives populars.

La premsa, en canvi, gairebé no valora que la Reserva Federal Americana "injecti" 85 mil milions de dòlars a l'asseguradora AIG.

Únicament si més de 100.000 de les persones que van llegir la versió en paper de la publicació aperiòdica "Crisi" (tirada de 200.000 exemplars) fessin el que ha fet Enric Duran podrien pujar a la xifra "injectada".

És lleig comparar. Like Hyperion to a satyr. El que no ens diuen és qui sufraga les ales d'aquest Hiperió que amenaçada d'estavellar-se a la Faetó... El diari "Crisi" ofereix algunes pistes sobre el significat de la financialització de l'economia mundial. Algunes, només. La premsa oficial deplora aquests diners (els de Duran), amb els quals l'Enric Duran s'hauria pogut comprar un piset de 4 cambres i 98 m2 per la zona d'Aribau. El diners d'AIG, tant se val, que són per una bona causa. Fins i tot hi ha zombies keynesians que les celebren, aquestes nacionalitzacions.

2 comentaris:

Salvador ha dit...

Una diferència entre l'asseguradora AIG i aquest senyor és que la primera haurà de tornar els diners al FED.

I això no és res. Ara parlen de netejar els balanços de bancs i empreses amb la compra per una entitat pública de les hipoteques i valors escombraria. Una mena de desintoxicació del món financer que costarà entre 500 mil milions i un bilió de dòlars $1.000.000.000.000 uf!

L'arquetipus Robin Hood sol caure sempre molt simpàtic però si tothom fes igual ben aviat els bancs es quedarien sense els seus diners que també són els nostres.
A algú li agradaria un "corralito" estil argentí?

I amb tot això l'únic que s'obtindrà és fer encara més difícil que els bancs deixin diners, com si ja no en fos prou.

DL ha dit...

La veritat és que aquest Robin Hood no costaria gens ni mica d'enxampar-lo. No crec que als Mossos els costi gaire de fer una llista d'entitats susceptibles d'haver estat sufragades. Un parell de contactes amb Sud-amèrica i tindríem el cap d'aquest Robin Hood servit en safata... literalment.