diumenge, 24 de juliol del 2011

Zapatero i Al-Qaeda: l'opinió d'un feixista clerical nordicista

La premsa burgesa ara es dedica a estudiar extractes dels textos del terrorista que va matar gairebé un centenar de joves militants laboristes a una illa de Noruega. Volen conjurar el fet que la ideologia del terrorista és coincident amb tota la faramalla de l'austeritat i del galtonisme en la qual xopa aquesta premsa burgesa.

Llegint en aquests textos, s'han trobat una afirmació contundent: Zapatero accedí al poder gràcies a Al-Qaeda.

Aquesta afirmació és un tabú per diversos motius. Primer, perquè no és una descripció destrellatada. Segon, perquè el dogma oficial de la dreta conspiranoica carpeto-vetònica, a diferència de l'escandinava, no ha acceptat mai del tot l'autoria jihadista de l'atemptat de l'11 de març del 2004.

És una afirmació, d'altra banda, incompleta. El desplaçament electoral del 14-M fou, particularment, el desplaçament des de l'abstenció (i des d'altres posicions: blanc, nul, candidatures minoritàries d'esquerres) cap a les llistes del PSOE. Un desplaçament que es va produir per indignació davant de les manipulacions del PP d'Aznar, que entrà en una espiral hubrídica. Però que també es va produir per les pors d'aquella jornada. L'ambient pogromista de les hores en les quals els assenyalats eren els "independentistes" (genèricament, bascos o catalans, condemnatoris o no-condemnatoris de les accions d'ETA) i, per extensió, els membres de les nacions minoritàries, fou també un motor de vots cap a Zapatero.