dimarts, 12 de juliol del 2011

El batlle Trias i Barcelona-Pirineus

Fa 18 mesos rèiem de valent amb l'astracanada del PSC-PSOE barceloní quan proclamava desvergonyidament la candidatura de Barcelona per als Jocs Olímpics del 2022. Els mitjans de comunicació propers a CiU xalaven particularment davant la bomborinada de l'equip d'Hereu. Ha ha ha! Hi hi hi! Dos mesos més tard, va caure la nevada del 8 de març, i Hereu semblava rabejar-s'hi. Els titulars d'aquella nevada, però, es van centrar en les línies elèctriques i fèrries que quedaren tallades.

La defenestració del PSC-PSOE, successivament, de la Generalitat, de l'Ajuntament i de la Diputació, semblava haver posat fi a la candidatura de Barcelona-Pirineus. Ara eren temps de seriositat, d'austeritat, de treball de formiga, i no hi havia lloc per aital cigalada. O això pensàvem.

A Saragossa, on el PSOE de Belloch encara talla part del bacallà, també hom promovia una candidatura per als Jocs d'Hivern del 2022. Una altra astracanada, a la qual calia afegir també la cueta de "-Pirineus". Tant difícil seria formar una candidatura, senzillament, de "Pirineus", o anomenada d'acord amb alguna de les moltes estacions d'esquí que, de Navarra fins al Rosselló, té aquesta serralada? Què coi pintaven Barcelona, Tolosa, Saragossa, Vitòria o Bordèu? No es tractava de potenciar el territori pirinenc?

Si Saragossa-Pirineus sembla ara ajornada sine die és, segons explica Belloch, senzillament pel fet que el Govern d'Aragó no s'hi sent gaire implicat. Potser una candidatura que es digués "Pirineu Aragonès" tindria més números de comptar amb finançament autonòmic, però la realitat és que els principis d'austeritat no permeten grans empreses de rendibilitat dubtosa.

Algun periodista, potser maliciós, va demanar a Xavier Trias, el flamant batlle de Barcelona, què pensava de la retirada de la candidatura de Saragossa-Pirineus. El batlle la trobava bé, aquesta retirada, ja que milloraren les perspectives de Barcelona-Pirineus (!). Trias matisava que Barcelona-Pirineus 2022 havia de servir al "territori" i no per fer altres coses... Esperem que això no impliqui la construcció d'un estació d'esquí amb neu artificial als peus de Collserola.

1 comentari:

Miquel Saumell ha dit...

Coincideixo. Trias ha comés un error confirmant Truñó com a comissionat d’aquesta esperpèntica esquiada, que és una manera de dir-nos que ara està d’acord amb quelcom que fins fa quatre dies com a mínim n’era molt reticent. "Donde dije Digo, digo Diego". Suposo, però, que algú amb sentit comú li farà veure que el millor que es pot fer és copiar el que han fet els amics saragossans, és a dir, deixar-ho córrer i oblidar-se del tema. Que els diners escassegen, i els que tenim els necessitem per altres coses.