dijous, 26 d’agost del 2010

La precandidatura d’Albert Blasco al Parlament de la Ciutadella i la futura federació dels Països Catalans

Albert Blasco, natural del País Valencià i resident a Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) es postulava fa uns dies com a candidat a les properes eleccions del Parlament, tot anunciant la seva participació a les primàries del 4 de setembre de Solidaritat Catalana per la Independència (SCI).

Blasco, doctor en història contemporània i professor universitari, va ingressar a ERC el 2006, després d’una trajectòria en el moviment independentista. La formació del segon tripartit i l’evolució posterior, l’ha fet molt crític amb la direcció.

Les dues raons que ha adduït Blasco per la seva candidatura tenen a veure amb la territorialitat. En primer lloc, com a veí de Sant Cebrià de Vallalta, reclama que “a la demarcació de Barcelona els petits pobles han de sentir-se també protagonistes i per tant han de tenir cabuda a les llistes”. Blasco recorda la rellevància de les petites poblacions en la gestió del territori.

La segona raó té a veure amb el fet d’haver nascut al País Valencià. Blasco defensa una “futura federació dels Països Catalans” i retreu a molts principatins haver abandonat aquesta idea “per la seva dificultat”.

La independència dels Països Catalans, segons Blasco, hauria de fer en dues etapes:
- independència de l’actual Comunitat Autònoma de Catalunya.
- desenvolupament, per part d’aquell estat català independent, de “polítiques socials, culturals i econòmiques” que promoguin que “la voluntat de valencians i balears es vagi decantant per un futur plegats”.