diumenge, 29 d’agost del 2010

El referèndum popular sobre la independència no fa vacances

Ara hi ha qui ens promet o ens exigeix un referèndum sobre la independència. Crec que fan tard. Des del 13 de desembre del 2009, el referèndum ja es fa. I com que, qui tacet placet, són ben clars els resultats.

El 20 de juny del 2010, el referèndum popular va arribar a Esplugues. Res no s’acaba, però, i Esplugues Decideix continua en la seva tasca en pro de l’exercici del dret d’autodeterminació.

Ara ja sabem que la propera gran data és el 17 d’octubre. Un diumenge crucial, on Tarragona, Rubí, Gavà, la Bisbal del Penedès, Vilallonga del Camp o Gósol, continuaran a decidir.

Però, és clar, quan arriben els mesos d’estiu, que són mesos de festes majors, també és un bon moment per fer arribar el referèndum a més municipis. El 27 de juny, votava Els Alamus, i el 18 de juliol Puigcerdà i Mollet de Peradala.

A l’agost ha estat el torn, anagramàtic, de Vilosell (Garrigues) i Solivella (Conca de Barberà). Precisament, avui els 600 veïns majors de 16 anys de Solivella fan el referèndum.

L’11 de setembre serà el torn de Llívia, al bell mig de la Cerdanya, i d’Alfarràs, i de Rocafort de Vallbona, que s’autodetermina doblement. I el 26 de setembre, finalment, Bell-lloc d’Urgell farà el pas.