divendres, 5 de novembre del 2010

Les vint-i-nou candidatures del 28-N a la circumscripció de Barcelona

El proper diumenge 28 de novembre del 2010, les persones majors de 18 anys i amb ciutadania reconeguda per l’estat espanyol de les províncies de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, podran triar la composició del Parlament del Parc de la Ciutadella. Vegem, doncs, les diverses opcions que, a la província de Barcelona, tindrà aquest col·lectiu humà:
- La llista 06. Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Amb el compromís de, si hi ha majoria suficient, de proclamar la independència, la llista fou confegida arran de les eleccions primàries del 4 de setembre.
- La llista 13. Reagrupament Independentista (RI.cat). La llista a Barcelona és encapçalada per Rut Carandell (co-fundadora de la formació, amb Joan Carretero) i Carles Mora, batlle d’Arenys de Munt.
- La llista 15. Des de baix. Els dos primers noms de la llista són els d’Esther Vivas i Josep Bel, i en el número 4 trobem en Josep Riera. Es tracta, segons definició pròpia, d’“una candidatura anticapitalista, sobiranista, ecologista, feminista, antiracista i internacionalista”.
- La llista 08. Esquerra Republicana de Catalunya (Esquerra).
- La llista 22. Partido Obrero Socialista Internacionalista (P.O.S.I.).
- La llista 14. Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC). Ferran Nieto i Quim Boix encapçalen aquesta llista marxista-leninista, que vol plantar cara “contra les mesures i retallades que pateix tràgicament la classe treballadora”.
- Vot en blanc. No cal introduir cap papereta en el sobre.
- Vot nul. Teniu diverses opcions, però cal destacar la de votar amb el CV, ja que, com mínim se’l podran llegir els de la mesa.
- L’abstenció. Fruir el diumenge, sense més.
- La llista 02. Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA).
- La llista 21. Unificación Comunista de España (U.C.E.). Defensa un programa en quatre eixos: “redistribució de la riquesa, estalvi en les despeses de l’Estat, inversió productiva per sortir de la crisi en benefici dels interessos de la majoria, i defensa de la llibertat i la unitat de Catalunya amb la resta d’Espanya”.
- La llista 25. Els Verds-Grup Verd Europeu (EV-GVE). Proclamen com a objectiu, convertir Els Verds en la tercera força política.
- La llista 23. Por Un Mundo Más Justo (PUM+J). Les sis línies del programa són: 1) aconseguir el compliment dels objectius del mil·lenni per al 2015; 2) destinar un 0,7% dels pressupostos a aquests objectius; 3) millora de l’educació; 4) igualtat efectiva de drets i oportunitats entre dones i homes; 5) facilitar l’accés a l’habitatge i als mercats laborals; 6) distribuir la riquesa a Catalunya.
- La llista 19. Pirates de Catalunya (Pirata.Cat). La plataforma electoral inclou reivindicacions de drets civils (especialment: privacitat, llibertat d’expressió i pressumpció d’innocència), de la societat de la informació i coneixement (reducció del copyright i reforma del sistema de patents) i del dret a decidir-ho tot (democràcia directa, govern obert, transparència).
- La llista 03. Convergència i Unió (CiU).
- La llista 04. Gent Nostra. Encapçalada per Quim Romero (procedent de CiU), Gent Nostra té com a eix del programa “el canvi de la relació polítics-societat”, amb la mirada posada en les democràcies burgeses més avançades (elecció directa i personalitzada de representants, facilitat en la convocatòria de referèndums i consultes, etc.).
- La llista 05. Escons en Blanc-Ciudadanos en Blanco (Eb-CenB). Tenen el compromís, si aconsegueixen representació parlamentària, de deixar els escons corresponents “en blanc”, en el benentès que és millor això que no que els ocupin uns altres.
- La llista 09. Partido de los Pensionistas en Acció (PDLPEA). Aquesta formació s’adreça a la defensa dels interessos dels grups socials que perceben o tenen dret a rebre una prestació pública (jubilats, vidus, orfes, etc.).
- La llista 07. PACMA (Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal)-Animalista (PACMA-Animalista). Es presenten amb un programa destinat a combatre globalment el patiment infringit a animals no-humans.
- La llista 18. Coordinadora Reusenca Independent (CORI). La candidatura juanxi és encapçalada per Ariel Santamaria, Carmen de Mairena i Pirata El del Gorro.
- La llista 28. Partit Republicà d’Esquerra-Izquierda Republica (PRE-IR). És la llista que es reclama hereva del republicanisme federal de Pi i Margall.
- La llista 27. Alternativa de Govern. És la llista encapçalada per Montserrat Nebrera.
- La llista 29. Partit Humanista (PH). La campanya d’aquestes eleccions tindrà un fort component de crítica contra la banca i el sistema financer internacional i per la reivindicació dels drets laborals.
- La llista 16. Partido Castellano (PCAS). La candidatura castellanista inclou un 25% de candidats d’origen hispano-americà.
- La llista 01. Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) (PSC).
- La llista 12. Partit Popular (P.P.)
- La llista 24. Família i Vida (PFiV).
- La llista 11. Plataforma per Catalunya (PxC).
- La llista 20. Unión, Progreso y Democracia (UPyD).
- La llista 17. Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s).
- La llista 26. Movimiento Social Republicano (M.S.R.).
- La llista 10. Falange Espanyola de la J.O.N.S (FE de las JONS).

2 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Per quin ordre has posat aquestes llistes, suposant que n’hi hagi algun, quin criteri has utilitzat per enllaçar-ne algunes a la web i altres no, així com per comentar-ne unes sí i unes altres no? No, per res, però em crida l’atenció.

DL ha dit...

No he enllaçat al web aquelles formacions polítiques que ja són prou conegudes o les que poden posar a la pàgina web certes barbaritats. L'ordre s'ha de concebre com una gradació (no pas absoluta) de les opcions.