dissabte, 21 de gener del 2006

El protocol dels Savis del Canigó o quina una se'n pensaran des de l'Okhrana castellana

En una llista elaborada per El Mundo, el dirigent polític catalano-aragonès Josep Lluís Carod-Rovira apareixia com a número 4. La llista anava de "personatges influents a Espanya". Ja té tela que un home que amb prou feines pot controlar el seu partit, aparegui en una llista de "manaies" d'àmbit panhispànic.
L'histerisme de certs sectors espanyolistes amenaça d'arribar a extrems okhranistes. Quan publicarà El Mundo 'El protocol dels Savis de Canigó', aquella petita obra on la direcció secreta del catalanismes prepara la dominació del món (i de l'estat espanyol en particular)?
La ironia és que els dirigents autonomistes barcelonins no mereixen convertir-se en objecte de difamacions quant al seu pretés maquiavelisme. Si una cosa no són, és maquiavèlics.
La histèria continua, perquè la histèria no té a veure amb Catalunya, sinó amb conflictes interns de la pròpia Espanya. La histèria no hauria de frenar ningú. Els espanyolistes tenen poca memòria. Mireu Portugal, ara cap castellà no s'hi sent histèric pel fet que la llengua portuguesa hi sigui obligatòria, que el govern portuguès recapti tots els impostos d'aquell territori i que una delegació portuguesa segui a les Nacions Unides.