dimarts, 17 de gener del 2006

La legitimitat democràtica del govern i de l'exèrcit espanyols

Les declaracions d'un responsable del PP de Melilla quant al fet que José Luís Rodríguez Zapatero va accedir a la presidència del govern gràcies a l'atemptat jihadista que va produir gairebé 200 morts han remogut un fang incòmode. Tant és així, que fins i tot Acebes ha desautoritzat Carlos Benet per dir allò que pràcticament qualsevol persona informada pensa. Com també tothom pensa que si no hagués per estat per la política immigratòria del PP (plegada als interessos empresarials d'aconseguir mà d'obra barata) no hi hauria un atemptats jihadistes ni tota una petita i gran delinqüència que reforça els discursos de 'seguretat' dels 'neocons'.
Similarment un article d'Iu Forn, que aprofitava les declaracions de Mena Aguado han remogut també un altre fang, el de la legitimitat democràcia de l'exèrcit espanyol.
Òbviament, tota legitimitat depèn de la força, i és la força, l'imperi de la llei, l'únic factor seriós que cal considerar en avaluar la legitimitat d'un règim. En aquest sentit, i únicament en aquest sentit, el govern i l'exèrcit espanyols són legitims.