dimarts, 10 de juny del 2008

La premsa alemanya i el cas Hunold

Deien Joan Fuster i Gloria Swanson que tant se val si parlen bé o malament d'un, l'important és que en parlen.

L'editorial difamatori anti-català de Joachim Hunold, un dels màxims responsables d'Air Berlin, ha mogut ja força comentaris i iniciatives al nostre país.

Ens ocuparem ara de tres comentaris publicats per la premsa alemanya:

- Sprachenstreit: Katalanen ärgern sich über Air-Berlin-Chef Hunold. Publicada el diumenge dia 8 a Spiegel. S'hi publica l'editorial de la polèmica i es comenten la iniciativa de boicot de "El Diari de Balears" i el fet que l'eurodiputat Joán (sic) Puig Cordón hagi penjat en el seu blog un logo alterat d'Air Berlin amb l'esvàstica. Aquest detall, que no és responsabilitat de Joan Puig, sinó del qui va dissenyar la desafortunada modificació del logo. Pot semblar una tontada, però barrejar les esvàstiques perquè sí oblida que els arguments de Hunold són els arguments típics dels "demòcrates estatistes". Però això ja és una altra història. De la notícia ens quedem amb una explicació: Die Balearen gehören mit Katalonien und Valencia zu den Regionen, in denen Katalanisch und Spanisch offizielle Sprache ist (Les Balears pertanyen amb Catalunya i València a les regions on el català i l'espanyol són llengües oficials). Però, en general, es dedica més espai a les apologies insistivament catalanòfobes dels responsables d'Air Berlin.


- "Air Berlin: Benvingut, senyor Hunold", de Stern, notícia d'avui. Ens quedem amb el comentari final: "die Katalanen gelten eigentlich als sehr reiselustig" (els catalans són considerats pròpiament com a força amants de viatjar).

- "Was Joachim Hunold tatsächlich schrieb", a Die Welt reprodueixen l'editorial de Joachim Hunold. En el comentari recorden que Air Berlin és la principal aerolínia que opera a Mallorca.

Per acabar recordem que Joachim Hunold ja va rebre uns quants titulars quan la Naturschutzbund Deutschland li va atorgar el premi Dinosaurer, en l'edició del 2007. El jurat declarava: „Joachim Hunold hat die Trophäe für seine Ignoranz gegenüber notwendigen Klimaschutzmaßnahmen mehr als verdient. Obwohl ihm die negativen Folgen des Klimawandels für Mensch und Natur bekannt sind, spielt Hunold das Thema unverfroren in der Öffentlichkeit herunter. Er ist ein Umweltsünder wider besseren Wissens und ohne schlechtes Gewissen“ ([Joachim Hunold ha guanyat el trofeu per la seua ignorància respecte les mesures necessàries per a la protecció del clima. Malgrat que les conseqüències negatives del canvi climàtica per a la humanitat i la natura són conegudes, Hunold juga frívolament amb el tema en declaracions públiques. És un contaminador contra la millor ciència i sense mala consciència]).

1 comentari:

Anònim ha dit...

So, what just is aurawаve in anу case, anԁ
then pay for the winner that it's had since its press release- as comfortably as brawniness soreness in other extremities.

Feel free to surf to my web-site :: http://aurawavereview.com/