diumenge, 17 d’octubre del 2010

De consultes i silencis

L'omertà amb la qual els mitjans de comunicació de la CCMA amb tractat les consultes de Tarragona o de Rubí, o totes les altres del 17-O, s'acaba de trencar fa uns minuts, tot per dir la baixa participació que hi ha hagut. És cert que cal fer autocrítica quan passa, com passà a Esplugues el 20 de juny, que hi ha gent que s'absté per ignorància. Arribar, però, a desenes o centenars de milers de persones és una tasca hercúlia.

Potser per això, al Parlament del Principat, ara dissolt, van arribar QUATRE proposicions de referèndum o consulta popular per via de referèndum, per ésser organitzat simultàniament a les quatre províncies. La Mesa del Parlament va refusar totes quatre, amb un vot unànime únicament trencat per l'Ernest Benach en una ocasió (de fet, una de les quatre havia prosperat en una primera votació, amb el suport de CiU, ERC i EUiA).

Sobta, doncs, que sentim ara propostes d'ajuts a Barcelona Decideix o promeses de nous referèndums.

Als tarragonins, per exemple, aquest discurs ja no els hauria d'impressionar. Al capdavall, ells ja han tingut l'oportunitat de votar. Ara, l'horitzó els és un altre.