divendres, 15 d’octubre del 2010

La detenció de Josep Garganté o com el tripartit no pot pair una derrota

Josep Garganté, d’Autobusos de Barcelona, afiliat a la CGT i militant de la CUP barcelonina, fou un dels noms destacats en la lluita reeixida dels treballadors de Transports Metropolitants de Barcelona (TMB) per fixar uns torns de descans adequats. Ahir, l’atac difamatori de la vicebatllessa de Barcelona, Assumpta Escarp contra Kaos en la red.net rebia hores abans la resposta de la CGT per boca de Bruno Valtueña, que deia que “aquests atacs contra la llibertat d’expressió reflecteixen la feblesa del sistema, a qui preocupa la resposta dels treballadors amb la vaga de funcionaris i la vaga general del dia 29”.

Signe d’aquesta feblesa, és el segrest patit durant més de 12 hores per Josep Garganté. Un grup de policies l’havia interceptat mentre sortia de la feina i, càmara en mà, l’emmanillaren per endur-se’l a la comissaria de Les Corts. Després de passar-hi la nit, ha estat traslladat a la Ciutat de la Justícia de l’Hospitalet. A les 11 del matí era posat en llibertat amb càrrecs (danys i desordres durant la jornada del 29 de setembre).

Per què no s’ha seguit el procediment normal, d’enviar-li una citació judicial per comunicar-li la denúncia i subsegüent procés? La CGT creu que s’ha obert una caça de bruixes arran de la convocatòria de vaga general del 29-S. El poder i els mitjans de comunicació, segons el comunicat del sindicat, necessiten ara escenificar l’etiquetatge d’“antisistema”. I ho fan amb detencions nocturnes i amb acusacions inflamatòries.