dijous, 11 de novembre del 2010

La lluita contra el joc en els Casals de la Gent Gran

Primer va ser a Mallorca, i ara ja és a València. La lluita contra els jocs "lucratius" en els Casals de la Gent Gran s'expandeix. Poc importa el fet que les juguesques es facin amb monedes de cèntims d'euros. La policia municipal ha intervingut alguna banca que superava 1 € de quantia. Aquest excés de cel per part de les administracions públiques sembla animat per denúncies dels grans locals del joc, fonamentalment bingos. Competència deslleial, diuen, com si el cartró del bingo el venguessin a 5 cèntims.

De petits, per evitar la corrupció dels diners, jugàvem al bingo i a les cartes amb galets crus. Ja ho diu la saviesa popular, que la vida és un cicle i que hom torna a l'estat de partida. Ara doncs, les partides de la gent gran es faran amb llenties o amb botonets. Tindran, però, el recurs de les màquines escurabutxaques i dels centres homologats. Potser per això mateix hem de trobar enraonades les mesures encaminades a davallar encara més el nivell adquisitiu dels pensionistes.

De mentres, les mateixes administracions impulsen campanyes per atreure jugadors de les loteries respectives. Ja diu la dita, que les loteries són els impostos dels ximples, encara que les categories de contribuent i de ximple, en els nostres rodals, són sinònimes d'acord amb la pràctica dels gestors polítics.

1 comentari:

aurora ha dit...

Vaja! Havia llegit un titular de passada i no l'acabava d'entendre, però ja veig que de 'buenisme' res de res. Gràcies per l'aclariment!