diumenge, 28 de febrer del 2010

El 28 de febrer, en marxa

En set centres electorals diferents, els molinencs poden expressar el seu vot quant a la independència de la Nació Catalana. Gràcies al vot anticipat, uns quants centenars ja han pogut dir que SÍ, que NO o hauran optat per votar en BLANC. El mes de febrer ha estat un mes d'intensa activitat per a voluntaris, associacions i partits polítics, amb l'organització de trobades veïnals, xerrades, debats, etc. Són testimonis les parets de Molins, plenes de cartells que demanen la participació a la Consulta, a banda dels que demanen el SÍ (pel qual han fet campanya activa la CUP, ERC, CiU, entre d'altres).

A Molins són cridades a les urnes unes 20.000 persones. No és, però, la població amb el cens de votants més elevada del 28F. El Vendrell té un cens electoral d'unes 29.000 persones. També tenen censos superiors a les 10.000 persones, Palafrugell, Vilassar de Mar, Sant Quirze del Vallès, Palamós i Caldes de Montbui (on es reuneix avui la Coordinadora nacional). Entre les capitals de comarca, cal esmentar la Bisbal d'Empordà i Montblanc.

Fa uns minuts començaven a arribar els primers avenços de participació. Els resultats definitius seran publicats, entre d'altres llocs, en aquesta pàgina de la Coordinadora.

L'autèntic èxit de les consultes és que, quan conclogui la jornada d'avui, prop d'1 milió de persones hauran tingut l'oportunitat de manifestar-se sobre la independència. Però aquesta xifra encara haurà d'augmentar el 25 d'abril, el 20 de juny i en les properes convocatòries. En total, si comptem els municipis que han realitzat, realitzen consultes o han constituït plataformes o grups promotors per realitzar-les, parlem d'un territori de 12.000 km2 i de més de 5 milions d'habitants. El repte, a hores d'ara, és estendre encara més aquest territori.