dimecres, 29 de juliol del 2009

La dignitat d'un eurodiputat: Tremosa no va votar Vidal-Quadres com a vicepresident

[Aclariment important: Tampoc Maria Badia va votar Vidal-Quadres com a vicepresident del Parlament]

El passat 16 de juliol vam fer un post titulat "Et tu Tremosa? Els 308 de la mala fama". Aquest post era la torna de dos anteriors, "La vergonya de Maria Badia" i "Tenen els votants la culpa de la poca-vergonya dels seus eurodiputats", al voltant del fet que el Grup Socialista Europeu (que té en Maria Badia la seva vicepresidenta primera) havia pactat amb el Grup Popular Europeu el repartiment de la Mesa de l'Europarlament. El pacte incloïa l'elecció d'Aleix Vidal-Quadres com a vicepresident, quan la pròpia Maria Badia havia declarat en la campanya que li feia vergonya que en l'anterior legislatura Vidal-Quadres hagués estat això mateix, vicepresident (un dels vicepresidents).

Insistim en el fet que ningú no sap què va votar Maria Badia i si Maria Badia és o no és una dels 308.

Però, aquest bloguista, quan va veure els resultats de les votacions i alguns comentaristes es va deixar dur i va ficar Tremosa en el sac. La raó, subconscientment, seria que aquest bloguista no vol passar per tripartitòfob i que, en raó de justícia, Tremosa també havia de rebre.

Ja en aquell blog advertíem que Tremosa, a diferència de Badia, no havia fet servir demagògia anti-vidalquadrista, la qual cosa n'era eximent.

Ara bé, en un post en el seu excel·lent blog, Tremosa, a més de mostrar una visió territorial completa i una idea clara de quins som els seus representats a Estrasburg-Brussel·les, aclareix el punt al voltant de les votacions de la Mesa de l'Europarlament. Ens diu: "Finalment, un aclariment: el dia 14 de juliol, en la constitució del Parlament Europe, jo no vaig votar Vidal Quadras com a vicepresident, tal com va afirmar algun diari digital de dubtosa credibilitat. Els 84 eurodiputats del grup liberal demòcrata van votar només el candidat polonès a la presidència del parlament europeu (que va obtenir 555 vots, és a dir, molts vots procedents d’altres grups), ja que havíem obtingut com a contrapartida la presidència de la comissió parlamentària anticrisi econòmica i financera. En les vicepresidències, però, cada grup va seguir la seva pròpia política i Vidal Quadras va quedar aquesta vegada en quarta posició, quan fa cinc anys va quedar en primer lloc (comença el declivi de la seva carrera? alguns diputats del PPE ja en parlen malament). El grup liberal-demòcrata va obtenir 2 de les 14 vicepresidències, gràcies a alguns vots prestats per altres grups, especialment del grup Verds-ALE, on hi ha l’Oriol Junqueras i en Raül Romeva".

Observeu, doncs, que si bé era cert que el Grup Liberal s'havia afegit a populars i socialdemòcrates en el suport de la candidatura presidencial no ho havien fet en el cas de les vicepresidència. Això explica que el President de l'Eurocambra assolís 555 vots favorables, i Vidal-Quadres únicament 308 vots.

Mitjans addictes al tripartit van tergiversar el que havia passat i van confondre amb una mala fe infinita el pacte presidencial pel pacte vicepresidencial. Tot valia per embrutar el nom de Ramon Tremosa. Evidentment, aquest blogista és culpable d'haver-se cregut la tergiversació i de postejar sense fer una revisió aritmètica prèvia.

És aquest mal estil dels tripartitofílics, el mateix que ara gasten per insultar Víctor Alexandre, el que em fa, ara ja sí i, amb orgull, tripartitofòbic.