dissabte, 16 de juny del 2007

Concert d'Al Tall a Sant Feliu de Llobregat (15 de juny del 2007)

El Cultura Viva d'enguany se celebra a l'antiga capital de la Riba Esquerra del Baix Llobregat, avui cap de comarca i, no us ho perdeu, seu episcopal (des del 2004). Així que, els membres d'Al Tall, acompanyats de la coral Crescendo, van cantar ahir a la Plaça de Vila tenint just al front la catedral santfeliuenca.

La jornada central del Cultura Viva és avui, amb actes especialment dedicats a la quitxalla que puja, nascuda en el tombant de segle i que en un obrir i tancar d'ulls ha de fer-se amb els destins d'aquest país. Però ahir ja hi va haver un parell de plats forts. Esmentem, per exemple, el pregó de Toni Albà, caracteritzat com a Juan Carlos I. Té nassos que el pregó, en conseqüència, s'hagi fet en castellà i amb una visió òbviament espanyola. Però cal reconèixer que és justament per borbons i botiflers que Catalunya necessita de CALs i de Cultures Vives. Per contrarestar la borbonada, els responsables de la CAL de Sant Feliu van encarregar un parlament a l'historiador Oriol Junqueras, també baix-llobregatí, però de l'altra banda (Sant Vicenç dels Horts).

El concert d'Al Tall, encetat a quarts d'onze, va durar un parell d'intenses hores. La Cantata d'Almansa fou complementada amb cançons de crítica política i social seguint pals tradicionals, a més d'himnes ja consagrats, com el Tio Canya, el Cant dels Maulets o Viurem. Per primera vegada Al Tall ha actuat amb una coral. Es tracta de la santfeliuenca Coral Crescendo.