dimarts, 27 d’octubre del 2015

La creació de la República Catalana Independent

Ja podem llegir la proposta de resolució de declaració solemne de l'inici del procés de creació de l'estat català independent en forma de república. La proposta és el resultat de la majoria absoluta assolida per JxSí i la CUP en les eleccions del 27 de setembre.

La proposa fa referència a "l'àmplia majoria sobiranista en vots i escons que aporta per l'obertura d'un procés constituent no subordinat". Així, s'iniciaria el "procés de creació de l'estat català independent en forma de república", amb l'obertura d'un "procés constituent ciutadà, participatiu, obert, integrador i actiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana".

Aquesta és una proposta de resolució. Més endavant vindran les lleis que els substanciarian: la llei de procés constituent, la llei de seguretat social i la llei d'hisenda pública. La proposta considera el Parlament "com a dipositari de la sobirania i expressió del poder constituent", la qual cosa implica la deslegitimació del Tribunal Constitucional d'Espanya.