dimecres, 8 de maig del 2024

Les candidatures presentades a Espanya per a les eleccions europees

Entre les candidatures presentades a la circumscripció espanyola del Parlament Europeu hi ha:
1. Izquierda Española (IzqEsp). La llista, encapçalada per Guillermo del Valle, inclou 61 candidats i 6 suplents.
2. Coalición por una Europa Solidaria (CEUS). Aquesta coalició és integrada per l'Euzko Alderdi Jeltzalea (EAJ-PNV), Coalición Canaria, Atarrabia Taldea, Geroa Socialverdes de Navarra en Europa i El Pi-Proposta per les Illes Balears. La llista, encapçalada per Oihane Agirregoitia (EAJ-PNV), compta amb 61 candidats i 10 suplents. Hi haurà paperetes particulars a Canàries (CCa, amb llista parcial), Balears (EL PI, amb llista parcial), Catalunya (CEUS, amb llista completa), País Basc (EAJ-PNV, amb llista parcial), Navarra (Geroa Bai, amb llista parcial), Galícia (CEUS, amb llista completa) i Comunitat Valenciana (CEUS, amb llista completa). Part de la coalició és afiliada al Partit Demòcrata Europeu.
3. Frente Obrero (FO). La llista, encapçalada per Roberto Vaquero, és formada per 61 candidats i 4 suplents.
4. Ahora Repúblicas (ERC-EH Bildu-BNG-ARA Més). Aquesta coalició és integrada per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Euskal Herria Bildu, Bloque Nacionalista Galego (BNG) i Ara Més. La llista, encapçalada per la independent Diana Riba, és formada per 61 candidats i 10 suplents. Hi ha paperetes particulars a les Illes Balears (Ara Més, llista parcial), Catalunya (ERC, llista parcial), Galícia (BNG, llista parcial), Navarra (EH Bildu, llista parcial), País Basc (EH Bildu, llista parcial) i Comunitat Valenciana (ERPV, llista parcial). La coalició forma part de l'Aliança Lliure Europea (EFA).
5. Junts i Lliures per Europa (Junts-UE). Aquesta coalició és integrada per Junts per Catalunya, Demòcrates de Catalunya i el Moviment d'Esquerres de Catalunya (MES). La llista, encapçalada per Toni Comín, és formada per 61 candidats i 10 suplents.
6. Partido Socialista Obrero Español (PSOE). La llista, encapçalada per Teresa Ribera, consta de 61 candidats i 4 suplents. Hi ha papereta particular a Catalunya (PSC, llista completa). Forma part del Partit dels Socialistes Europeus (PES).
7. Ahora Andalucía (Andalucistas). Aquesta coalició és integrada per Andalucía Por Sí, Convergencia Andaluza i Compromiso por Andalucía. La llista, encapçalada per Francisco Javier García Fernández, consta de 71 candidats. Alguns dels membres de la coalició són afiliats a l'Aliança Lliure Europea (EFA).
8. Iustitia Europa (IE). La llista, encapçalada per Luis María Pardo Rodríguez, consta de 63 candidats.
9. Vox. La llista, encapçalada per Jorge Buxadé, compta amb 61 candidats i 8 suplents. És membre del Partit Europeu de Conservadors i Reformistes.
10. Partido Popular (PP). La llista, encapçalada per Dolors Montserrat, és formada per 61 candidats i 5 suplents. És membre del Partit Popular Europeu.
11. Escaños en Blanco Para Dejar Escaños Vacíos (Escaños en Blanco). La llista, encapçalada per María Teresa Lou Arnal, compta amb 93 candidats, per bé que amb el compromís de no ocupar els escons si són elegits.
12. Corriente Revolucionaria de los Trabajadores (CRT). La llista, encapçalada per Pablo Acedo Castilla, compta amb 66 candidats. Fa part de la Fracció Trotskista-Quarta Internacional.
13. Podemos. La llista, encapçalada per Irene Montero, compta amb 65 candidats. Fa part de Ara La Gent i de l'Esquerra en el Parlament Europeu.
14. Feministas al Congreso (PFAC). La llista, encapçalada per Juana Gallego Ayala, consta de 61 candidats i 10 suplents.
15. Partido Comunista de los Trabajadores de España (PCTE). La llista, encapçalada per Javier Martín Rodríguez, consta de 61 candidats i 3 suplents. Hi ha paperetes particulars a Catalunya (PCTC, amb llista completa). Participa en l'Acció Comunista Europea i en la Trobada Internacional de Partits Comunistes i Obrers.
16. Coalición Partido Comunista de los Pueblos de España / Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPE/PCPC). Aquesta coalició és integrada pel Partido Comunista de los Pueblos de España (PCPE) i el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC). La llista, encapçalada per Julio Díaz Díaz (PCPE), consta de 63 candidats. Participa en la Trobada Internacional de Partits Comunistes i Obrers.
17. Salamanca-Zamora-León PREPAL. La llista, encapçalada per Francisco Iglesias Carreño, consta de 50 candidats.
18. Partido Libertario (P-Lib). La llista, encapçalada per Javier Pérez Valladares, consta de 61 candidats.
19. Sumar. Aquesta coalició és integrada per Movimiento Sumar, Izquierda Unida, Verdes Equo, Más Madrid, Catalunya en Comú, Coalició Compromís, Més Compromís, Iniciativa del Poble Valencià, Verds equo del País Valencià, Chunta Aragonesista, Iniciativa del Pueblo Andaluz i Nueva Canarias-Bloque Canarista. La llista, encapçalada per Estrella Galán Pérez, consta de 61 candidats i 8 suplents. Hi ha paperetes particulars per a Andalusia (llista completa), Aragó (llista completa), Canàries (llista completa), Catalunya (Comuns Sumar, amb llista parcial), Galícia (llista completa) i Comunitat Valenciana (Compromís-Sumar, llista completa). Algunes de les formacions de la coalició formen part de l'Esquerra al Parlament Europeu.
20. Partido Animalista Con el Medio Ambiente (PACMA). La llista, encapçalada per Cristina García Salazar, consta de 61 candidats i 10 suplents. Forma part d'Animal Politics EU, al seu torn afiliada a l'Esquerra en el Parlament Europeu.
21. Cree en Europa. Aquesta coalició és integrada per Cree (el partit d'Edmundo Bal) i Contigo Somos Democracia. La llista, encapçalada per César Vera Prieto, consta de 61 candidats i 2 suplents.
22. País i Moviment Rural (PMR). Aquesta coalició és integrada per Convergents (CNV), Moviment Demòcrata Català, República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu (RV) i Via Mediterrània (VM). La llista, encapçalada per Ramon Luis Lletjos Castells (CNV), consta de 61 candidats i 4 suplents.
23. Agrupación de Electores «Se Acabó la Fiesta». La llista, encapçalada per Alvise Pérez, consta de 61 candidats.
24. Futuro (F). La llista, encapçalada per David Jiménez Barajas, consta de 71 candidats.
25. La España Olvidada Existe - Municipalistas - Mundo Existe. Aquesta coalició és integrada per Teruel Existe, Unión de Ciudadanos Independientes (UCIN), Por Un Mundo Más Justo (PUM+J), Soria ¡YA!, Cuenca Ahora, Aragón Existe, Centrats en Nules, Jaén Merece Más, Somos Cáceres, Unión Independiente de Mazarrón, Coalición de Centro Democrático (CCD) i Ahora Decide. La llista, encapçalada per Tomás Guitarte (Teruel Existe), consta de 61 candidats i 10 suplents. Hi haurà paperetes particulars a Andalusia, Aragó, Madrid, Navarra, País Basc, Ceuta i Melilla, totes elles amb la llista completa.
26. Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía (Cs). La llista, encapçalada per Jordi Cañas, consta de 61 candidats i 10 suplents. Fa part de l'Aliança de Liberals i Demòcrates per a Europa (ALDE).
27. Falange Española de las J.O.N.S (FE de las JONS). La llista, encapçalada per Norberto Pico, consta de 61 candidats.
28. Soberanía Alimentaria Española (SAE). La llista, encapçalada per Alexis Codesal Rivas, consta de 15 candidats.
29. Juntos por Extremadura (J.U.E.X.). La llista, encapçalada per Raúl González Holgado, consta de 64 candidats.
30. Partido Humanista (PH). La llista, encapçalada per José Luis Álvarez Cedena, consta de 61 candidats i 3 suplents.
31. Volt España (Volt). La llista, encapçalada per Clara Panella Goméz, consta de 61 candidats i 3 suplents. Fa part del partit polític europeu Volt.
32. Recortes Cero. La llista, encapçalada per Nuria Suárez, consta de 61 candidats i 10 suplents.
33. Espacio Amplio Paz Soberanía República. Aquesta coalició és integrada pel Partido Socialista Libre Federación (PSLF), Partido Federal Europeo, Partido del Trabajo Unificado (PTU) i Espacio Amplio. La llista, encapçalada per Carlos María Asunción Martínez García (PSLF), consta de 61 candidats i 7 suplents.
34. Fiel. La llista, encapçalada per Juan José Cortés Fernández, consta de 61 candidats i 1 suplent.
35. Izquierda por España (IZQP - UNIDOS - DEf). Aquesta coalició és integrada per Izquierda en Positivo (IZQP), Unidos por la Solidaridad Internacional (Unidos SI) i Democracia Efectiva (DEf). La llista, encapçalada per Enric Martínez Herrera, consta de 61 candidats i 8 suplents.
36. Extremeños PREX CREX. La llista, encapçalada per Casildo Rodríguez Serrano, consta de 65 candidats.
37. Partido Galego (GLG). La llista, encapçalada per Olga Dourado González, consta de 61 candidats i 3 suplents. Hi ha paperetes particulars per a Galícia (llista completa).
38. Pirates de Catalunya - European Pirates - Alianza Rebelde (PIRATES.CAT / REBELDES). Aquesta coalició és integrada per Pirates de Catalunya i Alianza Rebelde. La llista, encapçalada per Muriel Rovira Esteva, consta de 61 candidats i 4 suplents.
39. Nuevo Extremeñismo - Adelante Extremadura (NEX). La llista, encapçalada per Gerardo Rubio Muñoz, consta de 61 candidats.