divendres, 23 de desembre del 2005

Neonazis, propaganda i intimidació de l'Ajuntament d'Esplugues

En un gest altament reprobable l'Ajuntament d'Esplugues ha tramès una vergonyosa lletra a un seguit de ciutadans d'aquesta població de la Riba Esquerra del Baix Llobregat que havien signat fa unes setmanes un manifest contra actuacions de grups neonazis a la localitat.

Reprodueixo a continuació els fragments més rellevants d'aquesta lletra, aparentment inútil, però que amaga un rerefons negacionista i intimitadori vers els qui han denunciat el progromisme conscient que campa per la nostra localitat:

"En relació a l'escrit presentat a l'ajuntament en data 11 d'octubre de 2005 em plau comunicar-li el següent:"

"En primer lloc, el meu agraïment per la seva col·laboració. Sense la participació dels ciutadans i ciutadanes d'Esplugues en la detecció dels problemes no ens seria possible mantenir el nivell de seguretat que tots desitgem.

"En relació a les actuacions de grups d'ideologia i estètica neonazi [la cursiva és de l'original] en la nostra ciutat val a dir que no s'ha presentat, fins ara, cap denúncia a la comissaria.

"D'altra banda, també vull aprofitar l'avinentesa per comunicar-li que com coneixedors de que la seguretat ha esdevingut una de les principals ciutadanes a la ciutat. [Gir de 90º en l'argumentació, passem de la denúncia del progromisme a l'autobombo de la seguretat i del civisme. Sobre el concepte del civisme que gasten els nosquistes és altament recomanable l'article que la Núria Cadenas hi dedica en el darrer número de Lluita]. L'índex d'inseguretat a Esplugues és del 21,27 per 1000 habitants, a Catalunya del 53,60 a Espanya del 49,40.

"No obstant això, estem aplicant un conjunt de mesures preventives i pal·liatives per tal de millorar la seguretat ciutadana [Aquesta part cobreix la major part de la missiva i ens informa de la incorporació d'un nou inspector de la Policia Local, del nomenament d'agents cívics i de dos auxiliars d'inspecció, de l'augment dels efectius, dels acords amb la Policia Nacional de Cornellà-Esplugues i Sant Just Desvern, i amb els Mossos de l'Hospitalet, unes línies de comunicació amb comerciants i centres educatius, bla, bla, bla].

"Comparteixo segurament amb vostè la idea de que la seguretat és imprescindible pel benestar de la comunitat, i el desig de que la qualitat de vida sigui sempre el millor patrimoni de la nostra ciutat".

El to intimidatori del segurament és tan discret que fins i tot fa gràcia. La intertextualitat convidaria a pensar, en la línia de Montserrat Tura, que els anti-neonazis són una amenaça a la seguretat no pas inferior a la dels neonazis. O que, en el cas que els dits anti-neonazis siguin catalanistes res no els diferenciaria, a banda de l'adscripció nacional(ista) dels neonazis.

El que no és de rebut, en cap cas, és gastar els diners dels contribuents en trameses com l'assenyalada, plenes de propaganda i que fugen d'estudi de la qüestió demanada, les agressions neonazis de baixa intensitat.