dissabte, 10 de febrer del 2007

La kurdofòbia afecta Eurominority

A finals de gener el portal de notícies Netkurd es va fer ressò del mapa de nacions europees que edita des de Bretanya l'associació Eurominority. És evident que Kurdistan o Catalunya siguin o no nacions depén de la voluntat (i de l'actuació) dels pobles que en formen part, de si saben o no actuar de forma independent i de si saben o no combinar la diversitat interna amb un projecte unitari. Però sempre és positiu veure un reconeixement en forma de mapa des d'una tercera instància.

La major part del Kurdistan depén políticament de Turquia. I, com que cap poble que esclavitza un altre no pot ser lliure, el nacionalisme turc viu sovint esclau de sentiments kurdòfobs i armeniòfobs que li fan molt més mal que bé. Perquè mentre aquest fals nacionalisme turc es dedica a hackejar la web d'Eurominority en signe de repressàlia (notícia) el seu govern ven la totalitat del territori de la República de Turquia i també als turcs del nord de Xipre al caprici de l'imperialisme euro-nord-americà.

Diu el periodista kurd-neerlandès Dindar Kocer que el govern turc havia fins i tot demanat una rectificació a la Unió Europea pel mapa en qüestió! Aparentment el fet que Eurominority utilitzi el domini ".eu" havia fet pensar Turquia que es tracta d'una iniciativa oficial. Com d'equivocats estan! Que no saben que la Unió Europea és la llar de milions de jacobins per civilitzar?

Les coses són complexes. Bretanya va votar SÍ a la constitució europea el 2005, però es va haver d'empassar el no, majoritari a França i a Occitània. Turquia vol entrar a la Unió Europea, però amb els privilegis d'una França o d'una Espanya. Rússia ens diu ara que acceptarà l'autodeterminació de Kosovo si s'accepta la del País Basc. França condemna la negació del genocidi armeni però continua posant pals a les rodes a la normalització lingüística dels països que (de grat o per força) la integren. Turquia ens diu que hi ha kurds en l'administració i el govern turcs i que el nacionalisme kurd és minoritari. A Catalunya hem tingut Josep Borrell com a president del Parlament Europeu i a Vidal-Quadres com a vicepresident, en la Mesa més nefasta (des del punt de mira català) que haja tingut aquesta decorativa cambra.

No, Eurominority no és cap instància comunitària. Per això s'ha de finançar des dels pobles oprimits d'Europa. El mapa en qüestió va a 7 euros: compreu-ne uns quants i decoreu la vostra casa per si venen visites jacobines.