dimarts, 21 d’agost del 2007

El darrer crim del tripartit: segrest d'un tauró i intent d'esqualicidi

[To de broma]

To de broma, sí. Però què podem pensar d'un tripartit que es planteja reintroduir el llop al Pirineu i que alhora retira taurons de les platges catalanes?

L'enrenou generat pel tauró de la Platja del Miracle tenia difícil solució. Una proposta no-intervencionista hauria deixat fer i deixat passar. Sí que és cert que això implicava connectar tròficament banyistes i tauró. Però donada l'espècie i, sobretot, donat l'estat aparent de desorientació de l'especímen en qüestió, el risc era suportable... Sobretot, suportable, si analitzem el compte de morts i el compte d'imprudències comeses pels mateixos banyistes (submarinistes i windsurfistes) al llarg del litoral continental i insular del nostre país.

On sí van haver ferits va ser en l'espectacular captura d'ahir del tauró en qüestió. Tants de cursos de zoologia i a l'hora de la veritat hom s'oblida de la textura denticulada de la pell d'aquestes bèsties, i se'l va a caçar amb els braços i el tors nus! El tauró que ja havia defugit als agents del tripartit els dies anteriors, s'hi va resistir. Llàstima que no tinguessin kubotans, a prop.

Els mitjans de comunicació propers i llagoters al tripartit han narrat l'odissea consegüent del tauró. Al tauró no el podien deixar en pau en el seu medi, i ara no el deixen en pau en la seva agonia. El tripartit no podia permetre's l'escena d'una matança del tauró davant dels banyistes tarragonins. I el malagraït del tauró ara no els neda prou. El tripartit tem un segon acte vital de sobirania que li esclati a la cara. Ja em veig a Carod en un segon compromís.