dimarts, 11 de març del 2008

La nena de 8 anys d'un anunci de Hillary resulta ésser una partidària d'Obama de 18

En publicitat els costos que més pugen són, justament, els de la publicació en revistes, ràdio, televisió o internet. Les altres despeses, per comparació, resulten relativament assumibles. Ens referim al treball de fotògrafs, models, realitzadors de vídeo, il·luminació, so, editatge, disseny, etc. Per això resulta estrany que una agència com Getty Images faci negoci a través del seu amplíssim repositori fotogràfic i videogràfic, cedint imatges a creatius de publicitat.

La majoria d'aquestes imatges ens mostren, per dir-ho així, a ciutadans anònims, que són tot sovint actors i models poc coneguts i que tan sols s'hi dediquen semiprofessionalment a posar-hi.

Ja hi ha hagut algun disgust per la transformació d'alguna fotografia anodina en una d'insultant per fer una campanya publicitària cridanera.

Però ara hi ha hagut un altre fet que posa de manifest l'estupidesa d'obtindre d'aquesta forma imatges per a campanyes publicitàries.

Guaiteu aquest vídeo de YouDecide2008.com:



En resum, que en l'anunci absolutament paranoic de Clinton apareix una criatura de 8 anys, entre unes quantes d'altres. Se'ns demana si no voldríem que en una situació així (un macroatac terrorista a les 3 de la matinada, o qui sap si una invasió al·lienígena o veneçolana) el president fos una persona experimentada (és a dir algú que ja hi hagi passat per la Casa Blanca ni que sigui de primera dama). El que passa és que la tendra criatura de 8 anys és nascuda el 1990. S'han escolat 10 anys i ara ja és una dona (segons en quina jurisdicció) de 18 anys. Per acabar-ho de reblar el germà de la noia, obamista convençut, va reconèixer la germana i ho va comunicar a la família. I Casey Knowles es posà en contacte amb la campanya d'Obama i amb la premsa per explicar la seva posició política, favorable a la candidatura d'Obama.

La nena de Clinton ja ha tingut els seus cinc minuts de fama. I ha ensorrat una mica més les possibilitats de la senadora nova-iorquesa. En definitiva, que John McCain és més a prop de la Casa Blanca. I potser ens hauríem d'alegrar, perquè és el candidat menys conservador dels qui queden dempeus.