dijous, 5 de juny del 2008

Air Berlin realitza greus difamacions contra el poble català a la seva revista

Joachim Hunod, a través de l'editorial d'Air Berlin Magazín, respon a una demanda que havia fet el Govern Balear perquè Air Berlin inclogués el català entre les llengües en les seves relacions amb els clients. Hi ha la circumstància que Air Berlin opera en els aeroports de Barcelona, Palma, Maó, Eivissa, València i Alacant.

Hunod podria haver-se limitat a una negativa. O a la callada per resposta.

Però per justificar la negativa Hunod ha tingut la necessitat de difamar el poble mallorquí.

De passada, Air Berlin també inclou una caricatura que difama al poble bavarès. I referències insultants a gallecs i a bascos.

La ideologia lingüística que segrega Hunod és la següent. El bavarès és un dialecte alemany, ergo els bavaresos són inferiors als alemanys. I, per tant, com que el català és un altre dialecte, també els catalans són inferiors als alemanys.

Hunod afirma que el fet que a Mallorca es parli català és el resultat de la imposició recent que han fet els governs democràtics de Cañellas, Matas i Antich.

Si no volen utilitzar que no l'utilitzin. Nosaltres també podem abstindre'ns de volar amb Air Berlin.

Però difamacions de l'estil d'imposicions lingüístiques, insistències en la inferioritat de la llengua catalana (i, per tant, del poble català), són intolerables. Aquestes difamacions serien impensables en qualsevol poble que gaudís d'un estat independent i unificat. Quantes difamacions d'aquesta mena han de patir, per exemple, els eslovacs? Què passaria si una companyia aèria alemanya respongués en uns termes semblants al govern israelià quant a l'ús de la llengua hebrea?

El poble català ha de demostrar que insults d'aquesta mena no passen desapercebuts.