dijous, 12 de juny del 2008

Cinc lluites: la COS sobre la nova directiva de temps de treball

La Coordinadora Obrera Sindical ha emès un comunicat en resposta al projecte de directiva comunitària del temps de treball. Aquesta directiva separa el temps convocatòria inactiu del temps de convocatòria actiu (que es considera com a únic temps de treball, passant per alt el paper preparatiu del temps inactiu o, si s'escau, la seva prescindibilitat en una bona organització del treball). També es relativitza el límit de les 48 hores, amb acords individualitzats, que poden fer allargar la setmana laboral de forma permanent fins a 60-65 hores.

La COS acaba el seu manifest amb cinc punts de lluita:
- Lluitar per conservar i aplicar veritablement, la jornada de 40 hores, i avançar envers jornades laborals de 35 i 30 hores, per garantir la plena ocupació i la precarietat zero.
- Lluitar per unir les nostres veus, unir la nostra lluita i unir les nostres respostes, per fer la major força possible davant aquestes misèries. Cap treballador/a pot restar-hi fora d’aquesta unitat, doncs totes i tots ens ho juguem tot.
- Lluitar per un veritable Marc Sociolaboral i Socioeconòmic Nacional dels Països Catalans, al nord i al sud de l’Albera, perque els i les treballadores d’aquest país siguem l’únic garant de protecció i projecció dels nostres drets i dignitat per a tot el nostre poble, i per a totes les treballadores, treballadors i pobles de la UE.
- Lluitar per l’enfortiment de la transgressió i la desobediència, per garantir-nos el descans, l’esbarjo i la formació, com a drets inalienables per construir persones dignes i lliures, no màquines.
- Lluitar per la lluita unitària i coordinada de totes les treballadores i treballadors de tota la UE, per poder garantir així els nostres drets i millores socials, fer-les créixer i exportar-les arreu del món, perquè també en puguin gaudir totes les treballadores i treballadors explotats de tots els països del món.