dissabte, 26 de juliol del 2008

Cap agressió sense resposta: el cas d'en Jaume

El Diari de Balears reportava una agressió patida per un carter de Santanyí en el bar Es Caliu (Cala d'Or) després d'haver estat increpat com a "funcionari" i d'haver dit el seu nom quan se li va demanar. Els agressors explícitament li exigien que els hi parlés en castellà, i com el carter no ho va fer (de fet ni tan sols els hi havia parlat), el tuparen. Com a conseqüència de la caiguda es va fer una esgarrinxada prou greu.

Ja no és que els hi molesti que s'hi parli en la llengua del país. No, a més, exigeixen que els hi parlem en castellà fins i tot quan no hi ha res a dir-los.

Dilluns o dimarts els carters de Santanyí faran un minut de silenci. Un acte de rebuig que serà ben multitudinari sense cap dubte.

Actualització: El dijous el propietari del bar feia uns aclariments al voltant de l'agressió, per la qual demanava disculpes. També afirmava que l'agressió no tenia motivacions lingüístiques, i que ell mai no ha tingut cap problema d'aquest tipus en els 14 anys que fa que viu a Mallorca.