dimecres, 24 de setembre del 2008

Bremer-Bickle-Hinckley (2)

Paul Schrader crea Travis Bickle bàsicament a partir d'Arthur Bremer, però Bickle és una influència menys segura per a John Hinckley Jr. Bremer i Bickle tenen orígens socials semblants, però la família de Hinkcley no pertany a allò que a Amèrica s'entén per "working class".

Arthur Bremer havia nascut el 21 d'agost del 1950 a Milwaukee, Wisconsin. El seu pare era camioner i la mare era cambrera.

Travis Bickle també devia néixer el 1950. Però, a diferència de Bremer, Bickle té un passat més dens. Al capdavall, Bremer es gradua el 1969 i assoleix els seus minuts de fama en la campanya de 1972, mentre que Bickle l'assoleix en la campanya (fictícia) de 1976. Així Bickle ha tingut quatre anys més que Bremer per adquirir un passat. L'ambigüitat de Bickle supera possiblement les intencions de Schrader. Hom pot dubtar del passat relatat de Bickle. Bickle ens diu que ha servit a Vietnam, i no tenim raons per dubtar de la seva paraula. Però Bickle, als seus pares, possiblement d'un origen i situació similars als de Bremer, els diu que ara treballa pels serveis secrets. I sabem que això darrer no és veritat. Però quina és la veritat en la ment (en els estats mentals successius) de Bickle?

Hinkcley s'aparta d'aquest esquema. Neix el 29 de maig del 1955. Cinc anys de diferència en aquesta època de la història nord-americana són molts anys. Ni que sigui pel fet que els nascuts el 1950 tenen el Vietnam de ple (per bé que Bremer no fou cridat a files) i els del 1955 hi queden fora. És cert que Hinckley neix a Ardmore (Oklahoma), però creixerà a a Dallas (Texas). Prové de família petroliera (Hinckley Oil) i quan els pares se'n van a Colorado, ell resta a Texas, matriculat des de 1972 a la Texas Tech University.

Altres posts de la sèrie: 1.