dissabte, 5 de febrer del 2011

La regeneració del mallorquinisme conservador, amb Jaume Font

La complexa situació en la qual ha quedat Unió Mallorquina, arran dels escàndols judicials en els quals s'ha vist implicada la seva direcció, sembla convergir amb el viratge del Partit Popular de les Illes Balears. Hom ja s'ha referit al fet de regidors que han votat favorablement mocions en els ajuntaments en defensa dels drets lingüístics, topant amb una direcció del PP que es reclama partidària del "liberalisme lingüístic" i que vol jugar la carta de la "desnormalització" (i desnormativització) del català. Els escàndols derivats dels "anys daurats" del govern Matas (PP+UM) han tacat en bona part de l'electorat illenc la imatge del nacionalisme (amb l'associació de "mallorquinisme" i "corrupció").

Com en una repetició de la història, de la mateixa forma que Unió Mallorquina nasqué de l'UCD insular, també la Lliga Regionalista Balear és impulsada per una figura procedent d'un partit d'àmbit espanyol. En aquest cas és Jaume Font, ex-conseller insular, qui, després d'haver abandonat el PP, encapçala ara aquest projecte.

Aparentment, de cara a les eleccions al Consell de Mallorca i al Parlament Balear del proper mes de maig, hi hauria la possibilitat d'una candidatura conjunta, amb unes sigles renovades.