divendres, 13 de gener del 2012

La CUP de l'Hospitalet de Llobregat desgrana les xifres de "l'austeritat"

La CUP de Reus ha aconseguit una victòria moral en forçar la dimissió de Josep Prat al consorci municipal Innova i al holding sanitari USP Hospitals. Caldrà anar amb cura que no sigui una victòria pírrica i que, Prat, concentrat ara en l'ICS, no faci la feina que té en el cap amb més llibertat que no pas abans.

La CUP de l'Hospitalet de Llobregat encara no té regidor, però el mig miler de persones que van optar per aquesta opció en les passades eleccions del mes de maig no tenen raons per sentir-se decebudes. A través d'un comunicat recent de la CUPL'H, podem veure l'impacte de la política d'austeritat sobre les esquenes dels veïns i veïnes dels barris de l'Hospitalet de Llobregat:
- Les retallades en sanitar comporten tancament de plantes senceres i quiròfans als hospitals i reducció de llits.
- Unitats com l'UCI, traumatologia o neurocirúrgia funcionen per sota del 50% de la capacitat, amb el consegüent augment de les llistes d'espera.
- Fa uns mesos es va produir el tancament del CAP de la Marina. Els 30.000 veïns del barri de Bellvitge tenen ara un sol ambulatori.
- Són especialment amenaçats també els CAP del barri de Santfeliu i el d'Amadeu Torner (Santa Eulàlia).
- Les retallades municipals ha comportat la desaparició dels mediadors socials.
- L'equip de govern municipal ha procedit a tancar la Televisió de l'Hospitalet, potser massa poc dòcil i massa català per al seu gust.
- L'Ajuntament ha esbombat com la gran cosa, la congelació salarial dels regidors. No passeu ànsia, però. La primera regidora percep 77.000 €. Cadascun dels 6 "tinents d'alcalde" percep 71.000€, i la resta de membres del govern municipal tenen una percepció per càpita de 69.000 €. Els portaveus dels tres grups opositors (PP, CiU i PxC) perceben també 69.000 €. La resta de regidores reben 1800 € per l'assistència a cada ple. Potser per això, la concentració popular per al ple del dimarts 24 de gener es preveu notable.
- També s'ha "enorgullit" del fet de reduir en quatre el nombre de càrrecs de confiança (de 34 a 30) o el fet de passar de 9 a 6 sots-batlles.

El comunicat de la CUP acaba amb una crida: "Des de l’Hospitalet defensem allò que és nostre. Defensem el sector públic. Construïm la Unitat Popular".

1 comentari:

Anònim ha dit...

És una vergonya que aquest govern mpal és rigui dels ciutadans d'aquesta manera. El tancament dels mitjans municipals nomes és politic. Darrera mesura, fer pagar per les escoles bressol 20 euros amb l'escusa de la retirada de la subvencio de la generalitat. Pero no tancavem radio i televisio de l'hospitalet per poder tapar aquest forats i poder fer politiques sociales?.
Aquesta alcaldessa está treien la identitat de pa nostre ciutat, no mereix ocupar el carrec que te.

Espero el proper ple una afluencia massiva per tal de mostrar la disconformitat dels ciutadans.