dimecres, 13 de febrer del 2013

Més enllà de les hipoteques: el suïcidi d'Alacant

Molt se'n parla dels desnonaments hipotecaris i és ben lògic si atenem al percentatge notable d'habitatge de compra en la nostra societat. Una de les raons que (encara avui) actua a favor de l'opció de compra és l'enorme retallada en drets que en les darreres dècades han patit els llogaters. El mateix govern del PP va tirar endavant fa un parell d'anys una nova retallada per facilitar els desnonaments de lloguers, utilitzant una demagògia que pren en una societat on bona part del parc de lloguer és de petits propietaris. Avui s'ha sabut d'un suïcidi a Alacant d'una persona que anava a ser desnonada per un impagament de lloguer de 24.000 €. Un cas més, que ara salta a la premsa perquè el cos ha estat descobert per la pròpia comissió del servei comú de notificacions i embargaments. El dret a la propietat de nou ha passat per damunt del dret a la vida.

1 comentari:

santi andalús ha dit...

En efecte : el dret a la propietat és la qüstió central del debat, però que tothom fa com si sentís ploure, començant per la pròpia plataforma Stop Desnonaments.
Una vegada més l'urgència de reformar les injusticies més insoportables impideix aprofundir i encarar el canvi que cal.Així fem que el capitalisme vagi desplaçant el saqueix en funció dels èxits de les mobilitzacions i com el lumpen que ven droga o el seu propi cos, anem canviat de cantonada. Per dir-ho més políticament correcte: els arbres no ens deixen veure el bosc