divendres, 9 de maig del 2014

Les candidatures del 25M - circumscripció d'Espanya

En el BOE van publicat les candidatures a les eleccions de diputats al Parlament Europeu, per la circumscripció del Regne d'Espanya. Vegem-les:
- Candidatura 1. Iniciativa Feminista (I. Fem). Llista encapçalada per Juana María Santana.
- Candidatura 2. Partido Socialista Obrero Español (PSOE). Llista encapçalada per Elena Valenciano. A la Comunitat Autònoma de Catalunya, es presenta una papereta especial sota el títol "Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE)" i en la qual es publiquen tan sols alguns dels candidats (bo i consignat, en primer terme, el nom de Valenciano).
- Candidatura 3. Partido Popular (P.P.). Llista encapçalada per Miguel Arias Cañete.
- Candidatura 4. Coalición por Europa (CEU). Llista encapçalada per Ramon Tremosa (CiU). A la Comunitat Autònoma de Catalunya hi ha papereta especial amb la denominació de "Convergència i Unió-Coalició per Europa (CiU)" i es fa una llista únicament dels candidats de CiU, sense consignar la filiació política.
- Candidatura 5. Foro de Ciudadanos (F.A.C.). Llista encapçalada per Argimiro Rodríguez Guerra, i tancada per l'epònim Francisco Álvarez-Cascos.
- Candidatura 6. Unión Progreso y Democracia (UPyD). Llista encapçalada per Francisco Sosa Wagner.
- Candidatura 7. Partido Animalista Contra el Maltrato Animal (PACMA). Llista encapçalada per Laura Duarte. La mateixa llista es publica amb nom específic per a la Comunitat Autònoma de Catalunya (Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA)), mentre que a les Comunitats Autònomes de les Illes Balears i a la Comunitat Valenciana s'empra una fórmula bilingüe (Partido Animalista Contra el Maltrato Animal/Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA))
- Candidatura 8. L'Esquerra pel Dret a Decidir (EPDD). Llista encapçalada per "Josep Maria Terricabras i Nogueras (Independiente)". A la Comunitat Autònoma d'Aragó es presenta la mateixa llista amb la denominació "Esquerra Republicana-L'Esquerra pel Dret a Decidir-A Cucha Por O Dreito A Decidir-La Izquierda Por El Derecho a Decidir (EPDD)". A la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i a la Comunitat Valenciana com a "Esquerra Republicana-L'Esquerra pel Dret a Decidir". A la Comunitat Autònoma de Catalunya com a "Esquerra Republicana-Nova Esquerra Catalana-Catalunya Sí-L'Esquerra pel Dret a Decidir (ERC-NECat-EPDD). A la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia com a "Esquerra Republicana-La Izquierda por el Derecho a Decidir (EPDD).
- Candidatura 9. Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía (C's). Llista encapçalada per Javier Nart. La mateixa llista es presenta a la Comunitat Autònoma de Catalunya amb el nom de "Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's)".
- Candidatura 10. Impulso Social. Llista encapçalada per Rafael López-Diéguez.
- Candidatura 11. Agrupación de Electores Recortes Cero. Llista encapaçalada per Nuria Suárez.
- Candidatura 12. Primavera Europea. Llista encapçalada per Jordi Sebastià (Compromís). A la Comunitat Autònoma d'Aragó es presenta la mateixa llista amb el nom de "CHA-EQUO (Primavera Europea)". A la Comunitat Autònoma de les Illes Balears com a "Equo-Compromís-PUM+J (Primavera Europea). A la Comunitat Autònoma de Catalunya com a "Equo-Compromís-SIEX-PUM+J (Primavera Europea)". A la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia com a "Equo-PUM+J (Primavera Europea)". A la Comunitat Valenciana com a "Coalició Compromís (Primavera Europea)".
- Candidatura 13. Extremadura Unida. Llista encapçalada per José María Gijón.
- Candidatura 14. Partido Humanista (PH). Llista encapaçalada per Arturo Viloria.
- Candidatura 15. Vox. Llista encapçalada per "Alejo Vidal-Quadras Roca".
- Candidatura 16. Partido de la Libertad Individual (P-LIB). Llista encapçalada per Juan Manuel Pina.
- Candidatura 17. FE de las JONS. Llista encapçalada per Norberto Pedro Pico Sanabria.
- Candidatura 18. Partido Comunista de los Pueblos de España (P.C.P.E.). Llista encapçalada per Carmelo Suárez.
- Candidatura 19. Partido X, Partido del Futuro. Llista encapçalada per Hervé Falciani.
- Candidatura 20. Agrupación de Electores D.E.R. (Discapacitados y Enfermedades Raras). Llista encapçalada per Eduard Carreras.
- Candidatura 21. Salamanca-Zamora-León PREPAL. Llista encapçalada per Francisco Iglesias.
- Candidatura 22. "Izquierda Unida, Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa, ANOVA-Irmandade Nacionalista, Espazo Ecosocialista Galego, Batzarre-Asamblea de Izquierdas, Federación Los Verdes, Opció Verda-Els Verds, Gira Madrid-Los Verdes, Construyendo la Izquierda-Alternativa Socialista, Ezkerreko Ekimena-Etorkizuna Iratzarri: La Izquierda Plural". Llista encapçalada per Willy Meyer. La mateixa llista apareix a la Comunitat Autònoma d'Aragó, amb el nom "Izquierda Unida de Aragón: la Izquierda Plural (IUA)", a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears ("Esquerra Unida de les Illes Balears: L'Esquerra Plural (EUIB)", a la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia ("Izquierda Unida-Verdes de la Región de Murcia: La Izquierda Plural (IUV-RM)") i a la Comunitat Valenciana ("Esquerra Unida del País Valencià-Els Verds: L'Esquerra Plural (EUPV-EV)"). A la Comunitat Autònoma de Catalunya, la llista es publica truncada, únicament amb els candidats de "Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa: L'Esquerra Plural (ICV-EUiA)".
- Candidatura 23. "Los Pueblos Deciden (LPD)". Llista encapçalada per Iosu Juaristi (EH Bildu). La llista apareix únicament amb els candidats de "Puyalón de Cuchas-Os Pueblos Deciden (Puyalón)" a la Comunitat Autònoma d'Aragó. També hi ha llista truncada a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears ("Els Pobles Decideixen (EH-Bildu-BNG"), consignant tan sols els noms dels candidats de Bildu i BNG, tal com també fan a la Comunitat Autònoma de Catalunya i a la Comunitat Valenciana.
- Candidatura 24. Extremeños por Europa Coalición Electoral (IPEX-PREX-CREX). Llista encapçalada per José Luis Velilla.
- Candidatura 25. Partido Andalucista. Llista encapçalada per Pilar Távora.
- Candidatura 26. Movimiento Corriente Roja (M.C.R.). Llista encapçalada per Antonio Rodríguez Carrillo.
- Candidatura 27. Escaños en Blanco (EB). Es comprometen a no ocupar els escons que assoleixin. A la Comunitat Autònoma de Catalunya es presenten com a "Escons en Blanc Escaños en Blanco (EB)".
.- Candidatura 28. Por la República, Por la Ruptura con la Unión Europea (RRUE). Llista encapçalada per Antonio Criado. A la Comunitat Autònoma de Catalunya, a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i a la Comunitat Valenciana es presenten amb el nom de "Per la República, per la Ruptura amb la Unió Europea (R.R.U.E.)".
- Candidatura 29. Podemos. Llista encapçalada per Pablo Iglesias Turrión. A la Comunitat Autònoma de Catalunya es presenten com a "Podemos-Podem (Podemos)".
- Candidatura 30. Alternativa Republicana (Alter). Llista encapçalada per Alfonso José Vázquez Vaamonde.
- Candidatura 31. Partido da Terra (PT). Llista encapçalada per Isaac Zas Neira.
- Candidatura 32. Solidaridad y Autogestión Internacionalista (SAIn). Llista encapçalada per María Elena García San Segundo.
- Candidatura 33. La España en Marcha (LEM).
- Candidatura 34. Confederación Pirata-European Pirates (Piratas). Llista encapçalada per Rubén-Dario Castané. A la Comunitat Autònoma d'Aragó es presenten com a "Piratas de Aragón-Confederación Pirata-European Pirates (Piratas)"; a la Comunitat Autònoma de Catalunya com a "Pirates de Catalunya-Confederación Pirata-European Pirates (Pirata.cat)"; a la Comunitat Valenciana com a "Piratas de la Comunidad Valenciana-Confederación Pirata-European Pirates (Piratas)".
- Candidatura 35. Democracia Nacional (D.N.).
- Candidatura 36. Proyecto Europa (ACNV-BAR-PRAO-R.E.P.O.-UNIO). Llista encapçalada per Rubén Vañó (UNIO). A la Comunitat Autònoma d'Aragó es presenten com a "Bloque Aragonés-Proyecto Europa (BAR)". A la Comunitat Valenciana es presenten com a "Valencians per Europa-Proyecte Europa (ACNV-R.E.P.O.-UNIO).
- Candidatura 37. Movimiento de Renovación Democrática Ciudadana, Movimiento RED. Llista encapçalada pel jutge Elpidio Silva.
- Candidatura 38. Movimiento Social Republicano (M.S.R.).
- Candidatura 38. Ciudadanos Libres Unidos (CILUS). Llista encapçalada per Félix Laudelino de la Fuente.

Les altres opcions electorals són:
- El vot en blanc. Introduint una papereta blanca o, més senzillament l'envelop buit.
- El vot nul. Introduint alguna papereta modificada però més recomanable seria introduir algun missatge, ja d'alguna campanya en funcionament o més personalitzat.
- L'abstenció. És a dir, no anar-hi, ja sigui en terme d'abstenció activa (fent campanya per estimular-la) o més passiva i individual.